KONČNO – POMLAD

Objavljeno: 21.03.2022 | Avtor: Barbara Košar

Zima se je poslovila. Prihajajo toplejši dnevi in z njimi pomlad. Rože bodo cvetele in vse bo ozelenelo.

Komaj čakam, da se začnejo, saj smo v teh časih kar precej tičali doma. Zaradi korona virusa smo se morali kakšnim stvarem odreči, imeli smo pouk  na daljavo. Šolanje na daljavo mi ni bilo preveč všeč, saj smo morali delati preko računalnika, ne pa v živo. Vsaka stvar pa ima tudi vsaj eno dobro stran, kar je v tem primeru daljše spanje in krajši pouk.

Ko so se šole spet odprle, mi je bilo kar težko priti k pouku, ampak sem vedela, da bom lahko spet videla svoje prijatelje. Ukrepi so se rahljali in spet zaostrili. V šolah, trgovinah, muzejih … so bile potrebne maske in varnostna razdalja. Nekako sem se navadila nošenja mask. Uvedli so karantene za razrede z okužbo in spet smo morali ostati doma. Prve dni karantene sem preživela lepo, ker sem bila zdrava. Lahko sem šla na sprehod in se igrala s svojim psom. Po nekaj dnevih pa sem se začela dolgočasiti, saj sem morala izpustiti hobije in druženje s prijatelji.

Končno so ukrepe toliko zrahljali, da nam ni več potrebno nositi mask v šolah. Sedaj prihajajo toplejši in lepši dnevi, ko bodo peli ptički in bo svetel del dneva  daljši. Lahko se bomo zadrževali v naravi, se družili s prijatelji, imeli piknike z družino.

Leto bo hitro naokrog, zato ga izkoristimo zase, za prijatelje in za družino. Veselim se tudi prvomajskih počitnic, ki se hitro bližajo. Mislim, da vsi komaj čakamo na lepše, toplejše, daljše, pomladanske in svobodnejše dneve, ki jih ne smemo zamuditi.

 

Katarina Strajnar, 6. d

 

Loading

Accessibility