»Koliščarji« na OŠ Sava Kladnika Sevnica – Neža Kolman in Valentina Žveglič, 6. c

Objavljeno: 12.10.2015 | Avtor: mlampret

V tednu otroka, od 5. do 9. oktobra, so na naši šoli potekali različni dnevi dejavnosti. Učenci šestih razredov smo imeli v torek delavnice na temo koliščarji.

Prvo uro smo raziskovali imena oseb v romanu Bobri. Književni junaki so imena dobili po svojih lastnostih. Naslednjo uro smo iskali pomene starih besed, nato pa iz teh besed napisali zgodbico. Tretjo uro pa smo odkrivali življenje koliščarjev. Izdelali smo tudi plakat. Zadnji uri smo preživeli v naravoslovni učilnici, kjer smo imeli delavnice. Preizkusili smo se v koliščarski orodjarni, pletilnici, tkalnici, lončarstvu, pekarni, pripravljanju ozimnice in izdelali koliščarski nakit.

V sredo smo s podobno temo nadaljevali v Ljubljani. V Cankarjevem domu smo si ogledali glasbeno predstavo Tolkala v orkestru. Povezovalec programa nam je predstavil tolkala, ki igrajo v orkestru. Glasbeniki so nam zaigrali vrsto različnih skladb. Vsi smo jih z zanimanjem poslušali. Potem smo se odpravili v Prirodoslovni muzej Slovenije. Najprej smo iz gline naredili kalup, potem pa smo vanj vlili maso. Nastale so sekire. Po delavnici smo si ogledali razstavo v muzeju. Videli smo 9,5 metrov dolg drevak.

V obeh dneh smo zelo uživali. Imeli smo se lepo in vsi bi si želeli še kakšen podoben dan. Mislim, da bi ju na lestvici od 1 do 5, vsi ocenili s 5.

 Neža Kolman in Valentina Žveglič, 6. c

Loading

Accessibility