Kako se vidi iz zraka?

Objavljeno: 4.06.2021 | Avtor: Barbara Vidic

Bojan Dremelj je fotograf, ki je v Loki pri Zidanem Mostu pripravil fotografsko razstavo pod okriljem KD Loka, sekcije za fotografijo. Predstavil je pogled iz zraka, ki ga je prikazal s pomočjo drona.

Učenci 4. in 5. razreda smo se odzvali na povabilo in si ogledali razstavo, ki nam jo je predstavil gospod Bojan osebno. Z zanimanjem smo poslušali razlago, kako nastanejo fotografije, kako fotografi lovijo prave trenutke in izbirajo najboljše posnetke za fotografsko razstavo.

 

Ogledali smo si tudi dron, s katerim nastajajo njegove fotografije.

 

Opozoril nas je tudi na varnost in omejitve pri uporabi drona. Izvedeli smo, da je potrebno opraviti izpit za vodenje drona in da je letenje v naselju in na območju, kjer so ljudje, izredno omejeno.

Po ogledu razstave smo se odpravili pred kulturni dom, kjer smo si na varni razdalji ogledali, kako se dron dvigne v zrak, kako mirno obstoji v zraku in kako ustvari fotografijo.

       

Gospodu Bojanu Dremlju se zahvaljujemo za prijaznost in predstavitev razstave. Bilo nam je zelo všeč in z veseljem še kdaj prisluhnemo njegovi razstavi.

 

Loading

Accessibility