Kaj veš o prometu za sevniške osnovnošolce

Objavljeno: 19.05.2016 | Avtor: mlampret

Pozdravljeni.

Že 48. leto zapored je v Sevnici danes potekalo tekmovanje »Kaj veš o prometu«, ki je preverilo teoretično in praktično prometno znanje šolarjev z osnovnih šol sevniške občine. Soorganizacija je bila tudi tokrat utečeno izvedena s strani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sevnica, sodelavcev občine, Policijske postaje Sevnica in Avtošole Prah Sevnica.

V uvodnem delu sta tekmovalce pozdravila ter varno vožnjo in veliko znanja voščila župan Srečko Ocvirk in ravnateljica OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki je tekmovanje gostila, Mirjana Jelančič. Sledil je teoretični preizkus znanja iz cestno-prometnih predpisov, preizkus spretnostne vožnje z gorskim kolesom na poligonu pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica, nato pa še ocenjevalna vožnja na prometnih površinah po mestu Sevnica. Preizkus znanja je skozi celotno dopoldne budno spremljala ocenjevalna komisija predstavnikov vseh sodelujočih institucij.

Med skupno 42 udeleženci iz šestih osnovnih šol je bil najuspešnejši Vid Žganjar iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, ki bo kot najbolje ocenjeni tekmovalec sevniško občino 28. maja zastopal na državnem tekmovanju v Poljanah nad Škofjo Loko. Drugo mesto je osvojil Miha Lamovšek, prav tako iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, tretje pa učenec OŠ Sava Kladnika Sevnica Žiga Novšak. Na vrhu skupinskega seštevka točk je bila OŠ Milana Majcna Šentjanž, druga OŠ Tržišče, tretje mesto pa si razdelili OŠ Blanca in OŠ Boštanj.

Najuspešnejšim so priznanja in nagrade podelili predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sevnica Drago Kovač, koordinator tekmovanja s strani Občine Sevnica Jurij Kuhar in ravnateljica Mirjana Jelančič.

Tanja Žibert, strokovna sodelavka splošne službe

(foto: Občina Sevnica).

Loading

Accessibility