Izlet v Avstrijo

Objavljeno: 23.04.2024 | Avtor: Damjana Zupančič Lisec

V petek, 12.4.2024, smo se učenci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, in nadarjeni učenci udeležili enodnevne ekskurzije v Avstrijo.

Najprej smo obiskali znano čokoladnico Zotter, kjer smo se sprehodili skozi celo tovarno in videli, kako naredijo tako dobro čokolado. Še pred obhodom tovarne smo si ogledali posnetek in spoznali, da je čokolada narejena iz najbolj kakovostnih kakavovih zrn. Ob vstopu je vsak dobil svojo žlico, s katero smo lahko ves čas poizkušali najrazličnejše vrste čokolad. Ko smo končali z ogledom, smo se sprehodili tudi skozi mini živalski vrt, kjer smo občudovali mnoge živali. Navdušeni smo bili tudi nad pokopališčem čokolade, kjer ima vsaka čokolada, ki se ni dobro prodajala, svoj spomenik. Seveda pa smo lahko obiskali trgovino in si tudi za domov kupili čokolado.

Iz Zotterja smo se nato odpravili proti Gradcu in se povzpeli na grič, kjer stoji graški urni stolp Uhrturm. Najpogumnejši so se lahko spustili tudi po najdaljšem podzemnem toboganu na svetu, ki je dolg kar 170 metrov.

Po spustu je sledil še ogled centra mesta Gradca in mestne hiše. Učenci smo imeli tam nekaj prostega časa in smo se lahko še sami malo sprehodili ter si kupili kakšen spominek.

Ko smo se vračali nazaj proti Sloveniji, sta nam učenca, ki hodita k nemščini, pripravila kviz, kjer smo se dekleta pomerila proti fantom, kdo si je zapomnil več zanimivosti z izleta po Avstriji. Kot nagrado smo si prislužili še večerjo v McDonaldsu. Na izletu smo vsi zelo uživali in bi ga zagotovo še kdaj ponovili. K odlični izvedbi enodnevnega izleta v Avstrijo so prispevali vsi udeleženi učenci, učiteljici Patricija Redenšek in Sabina Ribič, in avtobusni prevozi Prah.

                                                                                                          Lučka Imperl, 9.a

                                                                               

 

Loading

Accessibility