Izjemen uspeh učencev OŠ Sava Kladnika Sevnica na 21. državnem tekmovanju z elastomobili

Objavljeno: 24.03.2024 | Avtor: Janko Sotošek

V soboto, 23. marca 2024, je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekalo 21. državno tekmovanje z elastomobili. Ekipi OŠ Sava Kladnika Sevnica sta s svojimi izjemnimi predstavami osvojili najvišja mesta v vseh tekmovalnih kategorijah.

Ekipa Gromska strela, v kateri so bili Tomaž Kolman, Luka Radišek in Jaša Stanič, je kljub težavam z nasprotnim vetrom, suvereno osvojila 1. mesto v vožnji po klančini navzgor, na drugo mesto v isti kategoriji pa se je uvrstil elastomobil Osa, ki so ga zastopali Nal Klatnus, Anže Traven in Sven Rihtar.

Poleg odličnih rezultatov v vožnji po klančini navzgor je ekipa OŠ Sava Kladnika Sevnica zasedla prva mesta tudi v drugih kategorijah. Osa je osvojila 1. mesto v kategoriji po izboru tekmovalcev,  ekipa Gromska strela pa je osvojila 1. mesto za najbolj domiselno izdelan elastomobil po oceni strokovne komisije iz Hiše eksperimentov. To priznanje potrjuje njihovo izjemno kreativnost in tehnično spretnost pri oblikovanju svojega vozila.

Za izjemne dosežke ekipe OŠ Sava Kladnika Sevnica gre zasluga tudi učitelju Janku Sotošku, ki je s svojim predanim delom in strokovnim vodenjem učence pripravil na tekmovanje ter spodbujal njihov talent in motivacijo.                Janko Sotošek, mentor tekmovalcev

Loading

Accessibility