IZJEMEN USPEH MATEMATIKOV NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU

Objavljeno: 6.12.2014 | Avtor: mlampret

V soboto, 22. 11. 2014, je bilo na Fakulteti za računalništvo in informatiko državno matematično tekmovanje MATHEMČEK iz prostorske predstavljivosti. Tekmovanja se je udeležilo 19 učencev iz OŠ Sava Kladnika Sevnica od 1. do 7. razreda, ki so na šolskem tekmovanju zbrali največ točk.

V Sevnico smo iz meglene Ljubljane odnesli kar 15 srebrnih državnih matematičnih priznanj in 4 zlata državna priznanja.

S srebrom so se obarvali učenci : Vid Lisec, Zara Stanič, Tian Janežič, Ivana Sešlar, Leonel  Brečko, May Orešek, Jaka Kolman, Tamara Kosem, Jurij Žveglič, David Gosar Colner, Črt Pinterič, Eva Ocvirk, Katarina Knez, Jakob Teraž in Žan Seničar.

Štiri deklice pa so posegle po zlati barvi državnega priznanja. To sta prvošolki Tjaša Jesih (dosegla vse točke na državnem tekmovanju)  in  Kaja Vilčnik,  četrtošolka Ana Kožuh Šantej in petošolka Valentina Žveglič.

Učenci dodatna matematična znanja pridobivajo pod mentorstvom Ernestine Krajnc, prof. razrednega pouka in Milanom Mitrovičem, prof. matematike.

Oba mentorja sva ponosna na svoje učence, saj so pokazali  visok nivo znanja in prizadevnost pri reševanju nalog na matematično-logičnem krožku.

Vsem iskreno čestitava.

Ernestina Krajnc in Milan Mitrovič

 

Loading

Accessibility