Izdelovanje adventnih venčkov na POŠ Loka pri Zidanem Mostu

Objavljeno: 10.12.2015 | Avtor: Milena Zemljak

27. 11. 2015 je na POŠ Loka pri Zidanem Mostu potekla delavnica pod vodstvom gospe Milene Mastnak. Izdelovali smo adventne venčke. Delavnice smo se udeležili učenci, starši, učiteljice, vzgojiteljice, otroci iz vrtca in tudi krajani. Organizator – Turistično društvo Loka je te venčke razstavilo ob sprehajalni poti ob reki Savi.

29. 11. 2015 je bila otvoritev te razstave s kulturnim programom, kjer je spregovoril tudi g. župan Srečko Ocvirk, g. župnik pa je venčke blagoslovil. Razstave so se udeležili tudi učenci naše šole. O tem so zapisali svoje vtise. 

 

 

 

 

V petek sem prišla v šolo, kjer je bila delavnica adventnih venčkov. Gospa Milena Mastnak nam je pokazala, kako se izdela venček iz veje in ciprese. Mami mi je pomagala narediti venček, jaz pa sem ga okrasila. Okrasila sem ga s suhimi pomarančami, čičiriko, jabolki, rdečimi kroglicami in ličkanjem. Venček mi je bil zelo všeč.

Klara Zemljak, 2. razred

 

27. 11. 2015 smo v šoli izdelovali venčke. Tudi jaz sem prinesla s seboj veliko različnih vejic. Gospa Mastnak nam je razložila, kako narediti venček. Pozorno sem jo opazovala. Tako sem začela tudi sama z izdelavo svojega venčka. Na začetku mi ni šlo prav dobro, a kmalu sem ugotovila kako to gre in venček je bil kmalu gotov. Narejene venčke smo zložili na stopnice, da so bili pripravljeni za razstavo. Izdelava venčkov mi je bila zelo všeč, ker sem ugotovila, da sploh ni tako težko in pri tem uživaš.

Zoja Julija Gomboc, 3. razred

 

Ko smo izdelovali venčke, mi je bilo zelo všeč, ker smo se vsi zabavali. Naredila sem dva venčka čisto sama. Doma so me zelo pohvalili. Ko pa sem bila na otvoritvi venčkov ob reki Savi, so nastopali pevci in folklorna skupina. Razstavljeni venčki so bili zelo lepi. Zelo dobro sem se počutila, saj je bil tudi moj venček razstavljen.

Sara Šantej, 5. razred

 

 

 

Loading

Accessibility