IZDELOVALI SMO LUTKE

Objavljeno: 8.11.2021 | Avtor: Barbara Košar

Danes (8. 11.) je bil za šestošolce prav poseben kulturni dan: spoznavali smo lutke. Najprej smo se zbrali v matičnih učilnicah, potem pa odšli v veliko telovadnico.

Tam so nas pričakali lutkarji. Gospod in gospa sta postavila kuliso in nam povedala veliko o različnih vrstah lutk: od kod prihajajo, katere vrste poznamo … Predstavila se je tudi lutka po imenu Cene, ki nas je vedno nasmejala. Lahko smo postavljali različna vprašanja ter nanje dobili ustrezne odgovore. Meni so bile najbolj všeč marionete, saj jim lahko premikaš roke in noge.

Po drugi šolski uri smo se vrnili v učilnice. Dobili smo ustrezen material za izdelavo lutk ter  navodila, kako izdelati svojo lutko. Lahko smo uporabili svojo domišljijo ter se lotili dela. Ustvarjali smo dobro uro in pol. Na koncu smo imeli vsi svoj unikaten izdelek. Naredili smo razstavo ter se dogovorili, da z njimi odigramo predstavo. Lahko smo jih odnesli domov.

Kulturni dan mi je bil zelo všeč, tako meni kot tudi ostalim sošolcem. Naučili smo se veliko novega in uživali v ustvarjanju.

Manca Marcola, 6. b

 

Loading

Accessibility