Gozdni športni dan

Objavljeno: 5.10.2022 | Avtor: Barbara Vidic

V okviru Ekošole petošolci letos sodelujemo v projektu Leaf – znanje o gozdovih. V Loki imamo gozd dovolj blizu šole, da ga lahko aktivno obiščemo, zato smo jesenski pohod petošolci opravili kar po gozdu.

Zjutraj so učenci najprej izpolnili anketo o gozdovih – kaj o gozdu že vedo, nato pa smo se podali na pohod. Na poti proti gozdu in v gozdu smo opravljali različne gibalne naloge – oponašali medveda, plesali gozdni ples, preskakovali debla, nosili storže na glavi, hodili po hlodih, skakali do višjih vej in se plazili pod nizkimi vejami. Preizkusili smo se tudi v metu storžev v daljino in tekli okoli dreves.

Del poti smo prehodili po gozdni učni poti Loka, vmes pa so učenci igrali jesenski gozdni bingo in spoznavali dele in vrste dreves ter nabirali gozdne zaklade v svoje raziskovalne škatle.

Cilj našega pohoda je bil Radež, kjer rastejo mogočni kostanji. Letos so bogato obrodili, zato smo pridno nabirali kostanj, nato pa se vrnili nazaj v šolo.

V šoli smo uredili gozdno razstavo, nato pa zasadili še mlada drevesa, ki smo jih izpulili iz zaraščenih predelov ob poti. Sadike dreves bomo poskušali okrepiti in jih spomladi presadili v del gozda, kjer so drevesa posekali zaradi prisotnosti smrekovega lubadarja.

Športni dan je bil učencem zelo všeč, veselili so se obiska gozda in dejavnosti, ki smo jih opravili. Vsak učenec je nabral okoli 1 kg kostanja, ki ga bomo skupaj spekli in pojedli jutri v času govorilnih ur, na katere ste vabljeni starši skupaj z otroki.

 

Loading

Accessibility