GIBALNI ODMORI (NA DALJAVO) NA OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA

Objavljeno: 21.12.2020 | Avtor: Barbara Košar

Počasi mineva že tretji mesec šolanja na daljavo in prav vsi se trudimo, da bi bilo le-to kar se da podoben tistemu v šoli. Kar je seveda težko, a nam nekako uspeva. Kot pri ostalih predmetih se tudi pri športni vzgoji učimo novo snov. Pri tem pa ne pozabimo na gibanje. Včasih naredimo kakšno vajo že pri uri ali pa za to poskrbimo popoldne. Starejši učenci vodimo tudi osebni dnevnik, kamor vpisujemo, kako smo se čez dan razgibali in tako poskrbeli za svoje zdravje.

Da pa bi gibali tudi med poukom in posledično ne bi sedeli več ur zapored, so učitelji športa pretekli teden za nas pripravili kratke gibalne odmore. Vsak izmed njih se je posnel med vadbo, te filmčke pa so nam potem učitelji  ob koncu 3. šolske ure predvajali,  da smo se ob posnetku razgibali tudi sami. Delali  smo vaje za gibljivost, pa tudi kakšno vajo za moč, za malo zabave pa smo dobili včasih tudi kakšen izziv. Z gibalnimi odmori seveda nadaljujemo tudi ta teden.

Gibalni odmori so prava popestritev, še posebno sedaj, ko veliko presedimo pred računalnikom in včasih res pozabimo na gibanje. Tudi če gre le za dobrih pet minut med odmorom. Mislim, da je to za res super in da smo vsi veseli, ko se lahko malo razgibamo tudi med poukom.

 

Emanuela Kleindienst, 9. a

 

Loading

Accessibility