Filmske zvezde v Loki

Objavljeno: 17.10.2022 | Avtor: Barbara Vidic

Če ste v ponedeljek, 17. 10. 2022, v Loki na šoli iskali petošolce, jih tam ni bilo. Spremenili so se namreč v filmske zvezde in po uvodnih teoretičnih vsebinah, ustvarjanju scenarija in branju – učenju besedila zapustili šolo ter se podali v gozd.

Vas zanima, kateri žanr filma smo snemali? Glede na meglo, bi skoraj lahko bila kriminalka. Pa vendar smo se podali bolj v dokumentarno in izobraževalno smer.

JSKD Sevnica nam je pod vodstvom Tomaža Pavkoviča omogočil filmsko delavnico in ponudil snemanje ter montažo filma na temo Naravna in kulturna dediščina v mojem kraju. Ker se bomo letos bolj posvetili gozdu, ga bomo predstavili tudi na velikem platnu.

Čaka nas še en snemalni dan in montaža, zagotovo pa je bil to res zabaven gozdni dan. Nekateri pravijo, da je bilo najboljše “obmetavanje z listjem”. Za več podrobnosti pa boste morali počakati na dokončani film.

Megleno dopoldne se je med snemalnimi aktivnostmi prevesilo v sončen dan, ki smo ga zaključili z likovno umetnostjo v gozdu. Jelenček nam je bil tako všeč, da smo ga prinesli pred šolo, kjer ga lahko opazujete tudi ostali.

Loading

Accessibility