Eko vrtovi

Objavljeno: 11.06.2020 | Avtor: Barbara Vidic
V času šole na daljavo so učenci v okviru Ekošole izvajali različnih dejavnosti. Ena od teh dejavnosti je bila tudi urejanje lastnega vrta. Preberete lahko opis dveh učencev, ogledate pa si lahko vrtove tudi ostalih učencev.
” Malo pred korona počitnicami sva se z bratom odločila, da bi želela imeti letos svoj vrt. Dobila sva majhen kos travnika in brat Erik ga je “preštihal”. Našla sva še staro ograjo, ki sva jo postavila okoli, da naša psička in muce ne bi prišle v njega. Odločila sva se, da bova v njem imela koruzo, Erik sladko koruzo za pečt, jaz pa koruzo za kokice. Mami je rekla, naj prej še kaj drugega posejeva, zato sva na začetku počitnic posjala redkvico, ki je bila kmalu lepa rdeča in zelo dobra in smo jo že pojedli. Mami nama je dala še zelišča, ki so koristna za vrt, ognjič in žametnice. Kmalu za tem sva posadila tudi koruzo. Izbrala in posadila sva si par lepih rož v korita, za okras, da je lepše delati. Zdaj je koruza že kar velika in sva ji dala tudi nekaj zastirke. Vmes sva posjala črno redkev za solato, ki jo imava zelo rada. Na dnu vrta imava dve sadiki kumar. Ob zgornjem robu vrta pa sva posadila tudi par malin in zelišče, ki odganja voluharje. Vrt rada zalivava in komaj čakava, da bo še več pridelka. Z veseljem ga pokaževa vsakemu, ki pride na obisk. Delava tudi že načrte, kaj vse bova imela v vrtu naslednje leto.”
Jakob, 1. razred
Pri prababici imamo vrt, kjer vsako leto posadimo veliko različne zelenjave ter zelišča. Zelo rad pomagam tako na vrtu kot tudi na polju – plejem, zalivam rastline. Na vrtu imamo solato, papriko, paradižnik, redkvico, špinačo, blitvo,… Na vrtu se dobro počutim, ker vem da je domača zelenjava bolj zdrava kot kupljena pa tudi pomagam prababici pri marsikatetem opravilu.
Tai Cvar Gončin

Loading

Accessibility