Državno tekmovanje v znanju iz Vesele šole

Objavljeno: 21.05.2017 | Avtor: Darinka Jeraj

V sredo, 12. 4. 2017, je bil za dobro uvrščene veselošolce na šolskem tekmovanju poseben dan. Na ta dan je namreč v Artičah potekalo državno tekmovanje iz Vesele šole. Ob 13. 45 se je 8  učencev, polnih znanja,  z mentoricama odpeljalo izpred šole. Ob 14.30 pa se je začelo zares. Nestrpno smo pričakovali tekmovalne pole. Vprašanja so zahtevala kar podrobno znanje veselošolskih prilog in člankov. Vprašanja niso bila pretežka, če si poleg znanja imel še vsaj malo sreče. Po končanem reševanju smo se veselošolci zbrali še v jedilnici artiške osnovne šole, kjer je bila pripravljena pogostitev, nato pa smo se odpeljali nazaj  proti Sevnici.

V naslednjih dneh smo nestrpno pričakovali rezultate. 7 učencev iz naše šole je prejelo srebrno veselošolsko priznanje. Za dosežene uspehe se zahvaljujemo mentoricama Darinki Jeraj in Mateji Blaznik Kovač, ki so si vzele poleg rednih ur krožka še kaj dodatnega časa, da so z nami poglabljale znanje.

Larisa Kozinc, 8. c

Srebrno priznanje na državnem nivoju so dosegli naslednji učenci: Jaka Kolman, 5. b,  Sergeja Šturbej, 5. a, Ema Tretnjak, 5.a , Luka Koritnik, 8. c, Larisa Kozinc, 8. c, Žan Seničar, 9. c in Janez Urban Nepužlan, 9. c.

Vsem iskreno čestitamo.

 

Loading

Accessibility