Družili smo se z ANJO ŠTEFAN

Objavljeno: 11.05.2022 | Avtor: Barbara Košar

V torek, 11. 5. 2022,  nas je na naši šoli ob zaključku slovenske bralne značke obiskala prav posebna gostja – gospa Anja Štefan.

Anja Štefan je priljubljena slovenska pripovedovalka, pesnica in pisateljica pesmi, ugank, pravljic, prevajalka tujih in ljudskih pravljic v slovenščino ter pisateljica v Cicibanu. Letos je bila celo Prešernova nagrajenka.

Naše druženje z njo je potekalo v jedilnici, kjer smo se zbrali vsi, ki smo v tem šolskem letu dokončali bralno značko. Pisateljica nam je zaupala nekaj o svoji karieri ter o svojem življenju nasploh. Povedala nam je tudi, da zelo rada pleše in poje. Bili smo radovedni, zato smo jo vprašali veliko vprašanj, ona pa nam je z veseljem odgovarjala.

Zanimivo nam je bilo poslušati njene prigode, kako in zakaj je začela pisati, kaj je študirala, nekaj zanimivosti o njenih knjigah in tako dalje. Bila je zelo prijazna, zgovorna in navdušujoča.

Povedala nam je tri narodne pravljice, ki jih je prevedla, ter tri pesmice. Nato pa nas je vse krasno presenetila, saj nam je za slovo zelo lepo zapela eno svojih pesmi, ki jih je napisala.

Na koncu našega srečanja pa sem pristopila do nje in jo vprašala, kaj bi predlagala mlademu pisatelju. Odgovorila mi je, da naj vztraja in naj bo dovolj kritičen do sebe.

Manca Marcola, 6. b

 

Loading

Accessibility