CŠOD VOJSKO 2016 – 6. a in 6. c

Objavljeno: 12.10.2016 | Avtor: mlampret

PRVI DAN

Malo pred dvanajsto uro nas je avtobus po strašno ovinkasti cesti pripeljal v samo meglo. Ampak nas to ni preveč motilo, kajti kmalu so nas čakale sobe.

V sobah smo svoje stvari zložili v omare ter postlali posteljo. Sklicali so nas na skupni sestanek. Tam so nam povedali vsa pravila hišnega reda ter dejavnosti, ki jih bomo ta teden počeli. Po kosilu smo naredili svoj grb, ki je zaznamoval sobo. Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina je odšla na sprehod, na katerem so tekmovali v kričanju ter se igrali še nekaj iger. Druga skupina pa je odšla v dvorano, kjer se je spopadla z žogicami ter tišino. To je bilo zelo težko, saj smo vsi kar zgovorni. Po večerji smo odšli na sprehod, mimo bližnjih kmetij, po katerih so poimenovane naše sobe. Ko smo se vrnili nam je učitelj Rok pripravil kviz. Vprašanja so bila skrita v več prostorih doma. Bilo je razburljivo ter zabavno. Zmagala je ekipa iz sobe Smodin. Po koncu kviza smo imeli eno uro časa, da se uredimo ter pripravimo na spanje.

Ta dan nam je bil zelo všeč, saj smo se veliko igrali, se veselili ter se naučili veliko novega.

Avtorice: Kaja, Ana, Tina, Karin

DRUGI DAN

V torek dopoldan, 11. 10. 2016, smo imeli dve krasni in zanimivi delavnici. V prvi smo izdelovali posebne idrijske žlikrofe. Najprej smo naredili testo, nato ga pregnetli in ga zvaljali v tanke trakove. Pripravili smo tudi nadev iz krompirja, koščkov slanine in začimb. Dobljeno zmes smo oblikovali v kroglice, jih zavili v testo in tako pripravili žlikrofe. Ko so bili vsi gotovi, jih je gospod kuhar skuhal v loncu. Ko so bili končno skuhani, smo jih z veseljem pojedli kot prilogo z mesom.

Na drugi delavnici smo risali in slikali nek neznan motiv. Na koncu je nastala prečudovita slika, ki smo jo ustvarjali v skupini.

Lea Pungerčič, 6. a

 

Loading

Accessibility