CŠOD VOJSKO 2016 – 6. a in 6. c – 3. dan

Objavljeno: 13.10.2016 | Avtor: mlampret

V sredo, 12. 10. 2016,  smo odšli na pohod na rob planote Hudournik. Zjutraj smo imeli jutranjo telovadbo. Iz dvorane smo odšli pošteno zadihani. Po pospravljanju sob, ki se je končalo z pozitivnimi ocenami, smo odšli v jedilnico, kjer smo dobili napotke, kaj potrebujemo za pohod. Pripravljeni in polni pričakovanj, nekateri tudi strahu, ali bodo zmogli 4-urni pohod,  smo se napotili proti planoti Hudournik. Pot je bila zahtevna, a zabavna. Na samem cilju smo se ustavili ter si ogledali svet gora, grap, cest, ki so kot kače vijugale iz dolin v gore. Pogled je bil fantastičen, saj smo prva dva dni videli samo meglo. Zdaj pa je bil na dlani Triglav, vabil nas je še zelen Krvavec, divji Mangrt nam je jemal sapo. Daleč v daljavi pa bela bela megla. Pogled na drevesa brez vrhov je bil strašljiv, pred dvema letoma je namreč strašen žled uničil ogromno dreves.  Pot nazaj je bila prav tako zanimiva in še hitreje je minila, saj smo si peli pesmi in se zabavali. V dom smo prišli prepoteni, polni energije in smo že komaj čakali novih doživetij, ki se nam bodo še pripetila.

Po pohodu smo imeli prosti čas za počitek. Nato smo odšli na klekljarsko delavnico  kjer si je vsak spletel svojo zapestnico. Velikokrat so se nitke zapletle, saj tega še nismo počeli. Zraven so klekljali še fantje, katerim to ni šlo najbolje od rok.  Polni pričakovanj in radovedni  smo nato posedli v krogu in učiteljica Greta nam je opisala kačo in lahko smo jo tudi prijeli. Nekateri so se jo ustrašili, večina pa si je nadela kačo okoli vratu. Na izgled je kača izgledala sluzasta, a na otip je bila prijetna. Nikola je celo rekel, da je to kot nežna masaža. Pred nas je položila tudi želvi, z dlanmi pa smo objeli hrčka. Ta je nekaterim za srečo v roke odložil suh kakec.

Zvečer smo sedeli ob taborniškem ognju, se greli ter pekli kruh in hrenovke. Za zabavo smo ob tem še peli. Zelo smo se zabavali, smejali in se imeli lepo. Ta dan nam je vsem skupaj minil zanimivo, poučno in zabavno.

Naja iz 6. c in Laura iz 6. a

Loading

Accessibility