AVE od 5. razreda

Objavljeno: 9.04.2020 | Avtor: Karmen Božič

Današnji časi so nenavadni, drugačni. Niso taki, kot smo jih navajeni. Podobno je tudi z zgodovino. Tudi tisti davni časi so za nas nenavadni, drugačni. Danes pouk poteka na daljavo. Petošolci in učiteljica pa smo se med poukom družbe zares odpravili v daljavo – v časovno daljavo. Odpotovali smo okoli 2000 let nazaj v času in se ustavili pri Rimljanih. Spoznali smo, kako so živeli, kaj in kako so jedli, kakšna so bila njihova oblačila. Ogledali smo si njihova mesta in ceste, spoznali opremo vojakov in mnoga njihova odkritja. Za potovanje smo si izbrali zares zanimiv čas!

Oblekli smo se v toge, rimska oblačila in ugotovili, da so naša vseeno bolj udobna in praktična. Pri prehrani pa smo se brez preizkušanja odločili, da je naša boljša in ostali kar pri svojem jedilniku.

Preden smo se vrnili v današnji svet, smo naredili še zgodovinsko sliko za spomin. Vse vas lepo pozdravljamo iz rimskih časov. Zdaj pa bomo nadaljevali našo pot po zgodovini. Morda se še kaj oglasimo iz kakšnega drugega obdobja.

Ave! (Rimski pozdrav, ki pomeni »Bodi zdrav, živi dobro, bodi pozdravljen!«)

učenci 5. razreda in učiteljica Barbara VIDIC

Loading

Accessibility