PROJEKT »TI MENI DANES, JAZ TEBI JUTRI« v OPB2

Objavljeno: 22.05.2023 | Avtor: Tadeja Rupar

V tem šolskem letu smo se v podaljšanem bivanju OPB2 odločili, da bomo sodelovali v projektu »Ti meni danes, jaz tebi jutri«. Sam projekt pripada Šoli sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Projekt se posveča socialnim odnosom z željo nadgraditi čut za pomen medsebojnih odnosov. Končni cilj projekta je tako razviti okolje, ki omogoča razvoj trajnostno naravnane in zdrave družbe. Projektne aktivnosti smo po navodilih razdelili na tri področja:

  1. PRAZNIKI (Decembrski možje, Dan žena, Materinski dan in Velika noč). Učenci so iz papirja izdelali različne uporabne in okrasne predmete na temo določenih praznikov.
  2. TRAJNOSTNE AKCIJE – učenci so sodelovali v treh čistilnih akcijah pobiranja smeti v okolici šole in se naučili tudi pravilno razvrščati odpadke. Že v mesecu marcu so učenci začeli zbirati star papir. Posebno pridni so bili učenci v zbiranju meseca maja, ko je bila organizirana prava zbiralna akcija na ravni šole.
  3. OGLED RISANK S TRAJNOSTNO VSEBINO – učenci so si ogledali risanke na omenjeno temo in se o vsebini pogovorili.

Aktivnosti in dejavnosti, ki jih je bilo potrebno opraviti pri projektu, so bile učencem zanimive, bile so zelo raznolike in vsak je lahko našel nekaj, kar je z veseljem opravil. Naše aktivnosti smo fotografirali in si jih lahko ogledate tudi vi.

Prvošolci OPB2 in učiteljica Tadeja Rupar

Loading

Accessibility