53. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ MATEMATIKE ZA VEGOVO PRIZNANJE

Objavljeno: 16.05.2017 | Avtor: Darinka Jeraj

V soboto, 22. 4. 2017, je  na OŠ Leskovec pri Krškem potekalo 53. državno tekmovanje iz matematike za Vegovo priznanje. Tekmovanja se je udeležilo tudi 5 učencev  naše šole, ki so dosegli zadostno število točk na šolskem tekmovanju za uvrstitev na državno tekmovanje.

Zjutraj smo se odpeljali v Leskovec. Med potjo sem razmišljal, kako bo šlo na tekmovanju. Ko smo prispeli, smo si najprej ogledali kulturni program. Nato smo malo počakali in kot bi mignil, smo že sedeli v učilnicah ter reševali naloge. Nekatere so bile kar zahtevne, vendar mi je uspelo rešiti vse naloge. Po tekmovanju smo pojedli kosilo in se pogovarjali.

Po nekaj dnevih so bili objavljeni rezultati. Zelo sem se razveselil, ko mi je razredničarka in hkrati mentorica, čestitala za zlato državno  Vegovo priznanje. Tako je bil poplačan ves trudi, ki sem ga vložil za pripravo na tekmovanje.

Tudi ostali tekmovalci so se odlično odrezali. Nika Zatler (5. a), Eva Ocvirk (8. b) in Žan Seničar (9.c) so dosegli srebrno državno Vegovo priznanje iz matematike.

Jaka Kolman, 5. b

Loading

Accessibility