49. občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«

Objavljeno: 30.05.2017 | Avtor: mlampret

V cestno-prometnem znanju in kolesarskih veščinah so se v Sevnici na tekmovanju »Kaj veš o prometu« včeraj pomerili šolarji osnovnih šol sevniške občine. Soorganizacija tekmovanja je bila že 49. leto zapored utečeno izvedena s strani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sevnica, sodelavcev občine, Policijske postaje Sevnica in Avtošole Prah Sevnica.

36 udeležencev tekmovanja, med njimi sta bili 2 tekmovalki, se je najprej zbralo na otvoritvenem delu tekmovanja. Nasvete za varno in odgovorno vključevanje v promet sta v nagovorih podala župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in ravnateljica gostujoče Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, Mirjana Jelančič. Tekmovalne preizkušnje so v nadaljevanju dneva zajemale teoretični preizkus znanja iz cestno-prometnih predpisov, preizkus spretnostne vožnje z gorskim kolesom na poligonu pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica, nato pa še ocenjevalno vožnjo na prometnih površinah po mestu Sevnica, vse pod budnim očesom ocenjevalne komisije predstavnikov vseh sodelujočih institucij.

Zmagovalec tekmovanja je postal Matjaž Knez iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, ki bo kot najbolje ocenjeni tekmovalec sevniško občino zastopal na državnem tekmovanju jutri, 27. maja, na Ptuju. Drugo mesto je osvojil Luka Lazar, prav tako iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, tretje pa učenec OŠ Blanca Sani Abram. Na vrhu skupinskega seštevka točk je bila OŠ Milana Majcna Šentjanž, druga OŠ Sava Kladnika Sevnica, tretje mesto pa je osvojila OŠ Tržišče. Najuspešnejšim so priznanja in nagrade podelili predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Sevnica Drago Kovač, koordinator tekmovanja s strani Občine Sevnica Jurij Kuhar in ravnateljica Mirjana Jelančič.

Sočasno s tekmovanjem »Kaj veš o prometu« je sevniška šola včeraj gostila še področno tekmovanje ŠKL Tee-ball. Gre za športni program, namenjen otrokom od 6 do 12 leta, vodilo programa pa je zabava in učenje osnovnih veščin baseballa. Poleg učenja športnih veščin je ta program namenjen pridobivanju izkušenj skupinskega dela za doseganja skupnih rezultatov, saj v ekipi lahko sodelujejo vsi otroci v razredu.

Loading

Accessibility