4. c v CŠOD Čebelica

Objavljeno: 8.10.2019 | Avtor: zvonka Jevševar Kumelj

Zadnji septembrski dan smo se učenci 4. c odpravili na bivanje v CŠOD Čebelica.

Zbrali smo se pred šolo in s kovčki odšli proti sivemu avtobusu, ki nas je sprva odpeljal proti Studencu, kjer so se nam pridružili še učenci s podružnične šole. Pot nas je potem vodila vse do Dolenje vasi pri Čatežu.

Slovo od staršev je bilo za nekatere težko. K sreči nas je spremljala razumevajoča gospa razredničarka in gospod učitelj podajšanega bivanja, ki nas vedno spravi v dobro voljo.

Vreme je bilo toplo in sončno. Ko smo prispeli, smo imeli malico na igrišču, nato pa smo si ogledali sobe. Razporedili smo se po skupinah in vsak si je postlal svojo posteljo in zložil oblačila v omarice. Nekateri so imeli prevelike ali premajhne posteljnine, zato so si jih morali sposoditi v CŠOD.

Zvečer smo odšli na nočni pohod s petrolejkami. Bila je topla noč in videle so se zvezde. Uživali smo v lepoti narave. Ko smo prispeli nazaj v CŠOD, smo bili že kar utrujeni. Poskrbeli smo za osebno higieno in se po prebrani pravljici odpravili spat.

Drugi dan smo zgodaj vstali. Po zajtrku nas je čakalo precej dejavnosti. V modri učilnici nas je mlajši gospod učitelj iz CŠOD poučil o varnem kolesarjenju. Bil je precej strog, saj je varnost zelo pomembna. Na igrišču smo nato tudi kolesarili. Vsi smo se trudili po najboljših močeh.

Pred plezalno steno smo imeli malico, ki nam je tudi dala moč, da smo jo preplezali. No, vsaj nekaterim je to uspelo. Izvedeli smo, da bomo ta večer imeli tudi disco zabavo, česar smo se že prej zelo veselili. Disco ples je bil najboljši. Zelo utrujeni smo po pravljici kar padli v postelje, nekateri pa so celo glasno smrčali.

Tretji dan nas je čakal odhod domov. Zgodaj smo se zbudili, na sestanku pa dobili podrobna navodila, kako moramo sobe in svojo prtljago tudi pospraviti. Gospod učitelj Damjan ni spustil nobene podrobnosti. Sledilo je ocenjevanje sob. Tega smo se vsi precej bali. Najbolj uspešni so bili fantje iz sobe Volkovi. Ostalo je še nekaj minut prostega časa, nato pa smo se razdelili v dve skupini, ki sta nato izvedeli precej novega o elektriki, reki Soči, o preživetju v naravi.

Pričelo je deževati, nas pa je čakala pot domov. Varno smo prispeli v Sevnico nekaj minut čez tretjo uro popoldan. Pričakali so nas domači in z veseljem smo jim hiteli poročati o naših dogodivščinah.

V CŠOD Čebelica nam je bilo lepo. Sklenili smo nekatera nova prijateljstva, rodile so se nove simpatije, pridobili smo veliko znanja, bili smo športni, v naravi in brez računalnikov ali telefonov. Veliko smo se pogovarjali, se igrali, dobro jedli in trdno spali. Čeprav so se nekateri tega bivanja še septembra malo bali, smo na koncu vsi skupaj ugotovili, da bi v CŠOD Čebelica z veseljem še enkrat odšli.

Inja Kocjan, 4. c

 

V ponedeljek zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v Dom Čebelica. Ko smo prispeli na cilj, smo najprej pomalicali. Po malici smo odšli v garderobo, tam sezuli čevlje, obuli copate in se slekli.V avli nam je vodja doma razložil pravila in povedal, kdo je s kom v sobi. Nato smo kovčke odnesli v sobe, oblekli postelje in razpakirali. Po končanem delu smo odšli na slastno kosilo. Po kosilu smo imeli 20 minut prostega časa, nato je sledil sestanek in po sestanku dejavnosti. Po prvi dejavnosti smo odšli na sadno malico, nato pa na naslednjo dejavnost. Zvečer smo povečerjali in šli s petrolejkami  na nočni pohod. Opazovali smo nebo in na njem zvezde in med njimi zvezdo Severnico. Bilo je zelo lepo in zanimivo. Po pohodu smo se umili in odšli spat.

Naslednje jutro smo odšli na zajtrk, da smo pomirili lačne želodčke. Po zajtrku se nam je mudilo preobuti in obleči, saj smo vedeli, da nas čakata plezanje in kolesarjenje.Vsega smo se zelo veselili in bilo je prelepo. Z največjimi pričakovanji pa smo čakali na večer, saj smo imeli Disco party, kjer smo igrali, peli in plesali. Ne bom pozabila tega, saj mi je bilo zelo všeč. Po zabavi smo se vsi utrujeni umili in zaspali ob pravljici, ki nam jo je prebrala učiteljica Zvonka.

Ko nas je zjutraj zbudil zvonec, smo še vsi zaspani pohiteli na sestanek, na katerem smo izvedeli, kako naj spakiramo kovčke. Po končanem pakiranju smo odšli na dve dejavnosti. Na eni smo se spoznavali elektriko, pri drugi pa nam je učiteljica Živa predstavila svoje potovanje na Aljasko. Po kosilu smo na žalost zapustili Dom Čebelica.

Ko smo končno prišli domov, smo močno objeli svoje starše, ki smo jih pogrešali.V šoli v naravi mi je bilo zelo všeč in rada bi spet ponovila naše prečudovito potovanje.

                                                                                                                      Daša Hanaček, 4. c

Loading

Accessibility