34. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

Objavljeno: 11.04.2024 | Avtor: Barbara Košar

V ponedeljek, 8. aprila 2024 smo se predstavnice posavske regije Julija Androjna, Enja Papež, Livia Zara Hauptman, Zala Kodrič, Zala Rogič in Emily Škof z vlakom odpeljale v Ljubljano na 34. otroški parlament.

V Ljubljani smo najprej imele krajši zajtrk, učiteljice pa so spile kavico. Peš smo se odpravile do parlamenta. Tam so nas prijazno sprejeli in nam dali značke z imeni. Nato so nas odpeljali v dvorano, kjer se je parlament odvijal. Na začetku nas je nagovorila predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič in potrdili smo predsednico otroškega parlamenta. Prvič je to bil to nekdo iz Posavja, zato smo lahko zelo ponosni na Livio Zaro. Ko smo končali z volitvami, je sledilo delo po skupinah. Na delavnicah smo dejavno delali dve uri in nato smo  v skupni debati prebrali poročila. Opozorili smo na številne težave.

V dveh urah smo rešili zelo veliko težav in predlagali veliko predlogov in rešitev, ki so jih naši gostje ( g. Robert Golob, mag. Urška Klakočar Zupančič, …) z veseljem poslušali. Za naslednje leto smo izvolili novo temo: ŠOLSKI SISTEM. Po končani debati smo si zaslužili kosilo, ki so nam ga pripravili v parlamentarni restavraciji.  Zaslužile smo tudi sladoled.

Z vlakom smo se polne novih prijateljstev, novih spoznanj in spominov vrnile nazaj domov. Otroški parlament nam je dal možnost, da tudi otroci skupaj spreminjamo svet, saj tako tudi pravi Zala Kodrič  v eni izmed kitic svoje pesmi: »Lahko le čakaš in sediš, saj ne rabiš delat nič, lahko pa nekaj narediš in z mano svet spremeniš.

Julija Androjna, 8. a

 

Loading

Accessibility