12-krat ocena odlično za Šolo v kulturi

Objavljeno: 20.03.2019 | Avtor: mlampret

12-krat ocena odlično za Šolo v kulturi

Sredi Ljubljane smo se od srede, 13. 3., do petka, 15. 3. 2019, v kulturo »potopili« učenci, ki nas zanimata gledališče in film.

»Potopili« zato, ker smo si v dveh in pol dnevih ogledali kar 4 predstave, film, sodelovali v delavnicah stripa, plesa, giba, dramaturgije, improvizacije in se po stari Ljubljani podali z wicked turo. Komaj smo našli čas za spanje, ki smo si ga privoščili kar na odru Stare mestne elektrarne. Na odru smo si privoščili tudi kosilo, zajtrk celo pod odrom in večerji v stari Ljubljani.

Predstava Branka Potočana in dua Silence Črni petek je v nas zbudila žalost, ki jo je pesnik Dragotin Kette zapisal v Melanholičnih mislih. Spretnost plesalca na vrvi in mojstrska glasbenika so pred nas postavili sodobno gledališče, ki ga nismo poznali. In veste, da  lutkovna predstava Martin Krpan sploh ni bila le za otroke! Še nemščino smo lahko slišali tisti, ki se jo učimo. NOR.MAL je plesna predstava, kjer sta plesalki iz nas »potegnili« domišljijske zgodbe. O mladih beguncih, ki jih nismo sprejeli medse, smo izvedeli v gledališki igri 6. Gospodična Nemitežit, francoski film, pa je odslikaval naša odraščanja. Smo res tako naporni?

Zabavno ustvarjanje v delavnicah, kjer smo se prepustili različnim umetnikom, nam je dalo čudovite izkušnje, tako da smo se vrnili domov kot velika družina. In 11 učencev ter mentorica Jelka Slukan smo podelili Šoli v kulturi 12-krat oceno odlično!

Zapis sva ustvarili Lara Beršnak iz 9. a in Jelka Slukan.

 

Loading

Accessibility