Zmagovalka natečaja ekošole je Lana Popelar

Objavljeno: 16.01.2018 | Avtor: Sergeja Seljak

Pri likovnem krožku za 3., 4. in 5. razred smo v novembru izdelali eko piktograme – udeležili smo se namreč sodelovanja na razpisanem natečaju naše ekošole.

Pri izdelovanju smo se vsak po svoje trudili in kar tekmovali, komu bo uspelo oblikovati najboljšega. Moj izdelek je nastal iz že rabljene lepenke in izrezanih črk iz odpadnih časopisov in revij.  Na osnovno ploščo sem pritrdila pet koščkov lepenke, ki ponazarjajo zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov kot so: STEKLO, PLASTIKA, PAPIR, BIOLOŠKI ODPADKI, EMBALAŽA. Izdelek je mobilen, na njem se premikajo glava, roke in noge, ki so mišljeni kot zabojniki. Na vrhu glave sem skozi luknjico napeljala še vrvico, da lahko izdelek obesimo na steno in je lepo viden. Po končanem ustvarjanju smo izdelke opremili še s potrebnimi podatki, ki so jih zahtevali v razpisu. Učenec prostovoljec je izdelke oddal naslovniku razpisne komisije. Vsak od nas si je želel, da bi bil njegov izdelek prepoznaven in ocenjen kot najboljši.

Napočil je dan, ko so po šolskem radiu Slavček prebrali rezultate likovnega natečaja. Nepremično in tiho sem sedela v klopi ter nestrpno čakala, da bi zaslišala svoje ime. Povem vam, zgodilo se je. Prebrali so moje ime, priimek, razred in oddelek. Tudi vi ste ga slišali, kajne? Po objavi sem bila povabljena v zbornico šole.  Srce mi je razbijalo, noge so mi skoraj pobegnile. Kar naenkrat sem stala pred pomočnikom ravnateljice, gospodom Alešem Tuhtarjem, ki mi je čestital za doseženo prvo mesto in mi izročil nagrado. Kar nisem mogla verjeti, da se je to dogodilo prav meni. Nagrada pa je bila zares odlična, eno uro brezplačnega bowlinga! »Tooo!« sem vzkliknila in se mu zahvalila.

Končno so nastopile počitnice in v torek, predzadnji dan počitnic, smo se z družino udeležili težko pričakovanega trenutka v Bowling centru Sevnica. V igri smo vsi člani neizmerno uživali, se gibali in nabirali kondicijo za novoletne podvige. Za vse nas je bil ta dan nepozaben.

Moja super nagrada pa prav gotovo ni osrečila le mene in moje družine, temveč tudi mojo mentorico, razredničarko, komisijo, sošolce in vse delavce naše šole. Še naprej bom likovno ustvarjala, saj se vedno splača potruditi za vse nas in seveda za našo ljubo naravo!

Lana Popelar, 3. b

Loading

Accessibility