ZLATA PRIZNANJA NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU V ŠOLSKEM LETU 2018/2019

Objavljeno: 13.02.2020 | Avtor: MArjeta Teraž

Na OŠ Sava Kladnika Sevnica smo se učenci 8. in 9. razredov že od začetka šolskega leta pripravljali na tekmovanje iz zgodovine z mentorico Marjeto Teraž na temo taborov in čitalnic v 19. stoletju. Za vsako stopnjo tekmovanja je bilo več virov, kar je pomenilo, da smo si morali zapomniti več imen, datumov in letnic.

Na državno tekmovanje, ki je bilo 16. marca 2019, smo se po rezultatih uvrstile Laura Strajnar, Valentina Žveglič in Ela Falež. Že od jutra smo bile vse (vključno z učiteljico) na trnih. S kombijem, na katerem je sledilo še zadnje ponavljanje, smo se odpeljali v Domžale.

Učenci domžalske šole so nas lepo pozdravili s prireditvijo, ob kateri smo vsi za kratek čas pozabili na zahtevno nalogo, ki je bila pred nami. Razdelili smo se po učilnicah in v njih dobili tekmovalne pole. Na tekmovanju smo se vse potrudile po naših najboljših močeh in za našo prizadevnost in znanje prejele zlato priznanje. Zelo smo bile srečne in vesele, saj smo dokazale, da lahko s trdim delom dosežemo postavljene cilje.

 

Mentorica Marjeta Teraž in Ela Falež

Loading

Accessibility