ZAKLJUČNI IZLET 9. RAZREDOV

Objavljeno: 1.06.2015 | Avtor: mlampret

V petek, 29. 5. 2015, smo se učenci 9. razredov na OŠ Sava Kladnika Sevnica  že zgodaj zjutraj odpravili na zaključni izlet na Gorenjsko. Razdeljeni smo bili v dve skupini, ki sta se udeležili istih dejavnosti v različnem vrstnem redu. Iz Sevnice smo se odpeljali na Bled, kjer smo igrali različne športne igre: badminton, odbojko, namizni tenis, košarko, nekateri pa so si privoščili tudi skakanje po trampolinu. Tako smo se ogreli in pokazali nekaj ekipnega duha, pa tudi zdrave tekmovalnosti.

Sledil je 12 kilometrski rafting po Savi Dolinki. Preoblekli smo se v kopalke in se odpravili do rečnega brega, kjer smo počakali na inštruktorje in opremo. Vsak je dobil neoprensko obleko, čelado in rešilni jopič. Dogovorili smo se, kdo bo skupaj na čolnu. Prijeli smo za vesla in že smo veslali proti Radovljici. Bilo je zelo zabavno, saj ni manjkalo brzic in pršenja prijetno hladne vode. Kmalu smo pripluli do sotočja Save Dolinke in Save Bohinjke in do takrat nam je pravilno veslanje bolj ali manj že prišlo v navado.

Po raftingu smo se preoblekli in se odpeljali proti naslednji postaji – adrenalinskemu parku. Gugali smo se na orjaški gugalnici, pri čemer ni manjkalo navdušenega kričanja. Plezali smo na leseni drog in potem skakali z njega, kar mimogrede ni tako lahko, kot je videti na prvi pogled. Na najvišjem nadstropju ploščadi smo hodili po drevesnem deblu, plezali po mrežah in zankah iz vrvi, skakali čez ‘prepad’ in se na koncu varno spustili na trdna tla.

Na večerjo smo se peljali mimo Vrbe, Prešernove rojstne vasi, kjer smo v preteklosti že bili. V gostilni so nas čakale dišeče pice. Klepetali smo o doživetjih, ki so se zgodila tisti dan. Za konec smo si privoščili še disko na Bledu. Čeprav je bilo videti, kot da nimamo več energije za ples, smo dokazali prav nasprotno – preplesali bi vso noč, če se nam ne bi mudilo nazaj domov.

Domov smo prispeli nekaj minut čez polnoč. Starši, ki  so nas čakali, so bili bolj zaspani kot mi, mladi. To je bil izlet, ki se ga bomo še dolgo spominjali. Pokazali smo, da smo dobri veslači in da nam tudi malo adrenalina ne škodi, temveč da nas poživlja. Ponovno smo se naučili  tudi nekaj praktične geografije in fizike. Le kako se ne bi, če pa so nas spremljale učiteljice, katerih očesom nič ne uide? Uživali smo vsako minuto dneva in izlet bi seveda z veseljem ponovili.

Ana Trbovc, 9. c

Loading

Accessibility