Zaključna prireditev nagradnega likovnega natečaja na temo športa in zdravega življenjskega sloga

Objavljeno: 29.06.2020 | Avtor: Petra Jesih

Dva tedna pred koncem šolskega leta smo na naši šoli likovno ustvarjali na temo STRATEGIJA ŠPORTA V OBČINI SEVNICA V OBDOBJU 2020 – 2029. Likovni natečaj je razpisala Občina Sevnica in OŠ Sava Kladnika Sevnica. Namen natečaja je bil, da otroci in mladostniki razmišljamo o športu, gibanju in zdravih življenjskih navadah ter jih izrazimo na izviren način.

V sredo, 24. 6. 2020 ob 9.30 smo  bili prijetno presenečeni, kajti bili smo povabljeni na Grad Sevnica na podelitev nagrade  za izbor naslovnice dokumenta Strategija športa v občini Sevnica 2020-2029.

Veseli smo bili prečudovitega sprejema župana Občine Sevnica gospoda Srečka Ocvirka s sodelavkami in naše ravnateljice Mirjane Jelančič. Pripravili so nam tudi kulturni program, v katerem so nas seznanili o namenu strategije športa za kraj in širše.

Od 53 prispelih likovnih izdelkov si je za najbolj izvirno, ustvarjalno in interpretacijsko delo prislužil nagrado naš sošolec LUKA ZAVRL iz 5. a. Nagrada pa ni bila samo zanj, temveč tudi za vse njegove sošolke in sošolce. Verjetno vas zanima, kaj je bila nagrada?  Hm,  to je bilo sladko grajsko presenečenje: torta, krmne rezine, sadje in pijača.  Bilo je nepozabno! In to še ni vse! V vročini se prileže tudi osvežitev. Ja, prav ste prebrali.   Poleg omenjenega so nas vse iz 5. A nagradili še z  enodnevno karto za kopanje in čofotanje v prenovljenem bazenu Sevnica.

Sedaj res razumem slogan, VSI ZA ENEGA, EDEN ZA VSE. Tooo, juhu, sedaj so počitnice res tu!

Vsa likovna dela bodo na ogled na Občini Sevnica. Vabljeni!

Jožica Mlakar, prof.

Loading

Accessibility