IP_ROM

SREDA (27.5.2020)

Učenci, vstopamo v DESETI (SODI) teden našega izobraževanja smiley

Še vedno izdelujemo projektne naloge. Nekateri že pridno izdelujete vaša spletišča in sem vam tudi podala povratno informacijo z usmeritvami, nekateri pa niste napisali še niti imena vaših spletišč, kar ste imeli za nalogo v šestem tednu izobraževanja na daljavo.

Še vedno velja, da da mi v spletno učilnico napišete 3 stvari, (tisti ki še niste):

 1. kratek opis spletišča, ki ste si ga zamislili, torej kaj predstavlja vaše spletišče,
 2. napišete kaj ste do sedaj naredili,
 3. napišete kaj imate še namen narediti.

 

Tisti, ki ste mi na zgornje točke že odgovorili pa napišite samo kako vam gre, ali imate kakšne težave, kaj ste novega dodali,…

Vaša spletišča bom zopet pogledala in vam podala odgovor oz. povratno informacijo v spletno učilnico (pri nalogi).

Če vam karkoli dela težave pri izdelavi ali ne veste kako naprej mi prosim pišite na elektronski naslov: petra.pucko@ossevnica.si, da vam pomagam.

 


SREDA, 13.5.2020

Učenci, vstopamo v OSMI (SODI) teden našega izobraževanja smiley

Izdelujemo projektne naloge. Upam, da ste si že vsi zamislili imena vaših spletišč in, da ste tudi že kaj naredili. Nekateri še vedno niste zapisali imena vaših spletišč v spletno učilnico (v nalogo), prosim da to zapišete.

Prosim, da mi v spletno učilnico napišete 3 stvari:

 • kratek opis spletišča, ki ste si ga zamislili, torej kaj predstavlja vaše spletišče,
 • napišete kaj ste do sedaj naredili,
 • napišete kaj imate še namen narediti.

 

Vaša spletišča bom pogledala in vam podala odgovor oz. povratno informacijo v spletno učilnico (pri nalogi).

 


SREDA, 22.4.2020

Učenci, vstopamo v ŠESTI (SODI) teden našega izobraževanja 🙂 Kot ste bili obveščeni imamo od sedaj naprej predmet ROM vsak drugi teden.

Tukaj imate REŠITVE VPRAŠALNIKA/KVIZA, ki ste ga dobili prejšnji teden za rešit za ponavljanje snovi o izdelavi spletišča.

Začeli bomo z izdelavo projektne naloge. Vsak od vas bo na portalu splet.arnes.si naredil poljubno spletišče.  Tema spletišča je lahko karkoli (računalniške igrice, živali, zdrava prehrana, izobraževanje, ustvarjanje,…).

Spletišče naj obsega:

 • naslov spletišča,
 • vsaj 3 spletne strani,
 • vsaj 1 meni, ki kaže na spletne strani,
 • vsaj 2 prispevka, ki naj vsebujeta:
  • besedilo, vsaj 1 sliko, vsaj eno hiperpovezavo
 • vsaj 1 fotogalerijo z vsaj 5 slikami, fotogalerijo vstavite v eno izmed spletnih strani ali prispevek,
 • vsaj en vtičnik (npr. NextCellent Gallery – za dodajanje galerije),
 • spletišču spremenite temo,
 • spletišče grafično oblikujte (barve).

 

Glede na to, da imamo predmet ROM samo še vsaki drugi teden, ga imamo do konca šolskega leta le še nekajkrat. Torej, do konca šolskega leta izdelujete projektne naloge in mi vsaki drugi teden, ko imamo na urniku ROM poročate o napredku.

V spletni učilnici vam bom vsak drugi teden, (ko imam na urniku ROM) odprla nalogo, kamor boste vpisali kaj ste v teh 14 dneh naredili/oz. dodali v svoj projekt. Seveda pa mi sproti med izdelavo lahko kadarkoli pošiljate vprašanja za pomoč pri izdelavi na elektronski naslov: petra.pucko@ossevnica.si.

V spodnji vprašalnik zapišite ime domene spletišča, ki ga boste ustvarjali za projektno nalogo. To spletišče, ki ga boste navedli v tabelo bom potem spremljala (napredek). Ne pozabite na koncu klikniti gumb Pošlji.

 


SREDA, 8.4.2020

Učenci, vstopamo v ČETRTI teden našega izobraževanja 🙂 Vztrajno in pogumno naprej! 🙂

Naj vas na začetku najprej pohvalim, namreč vaša odzivnost se izboljšuje, vendar še vedno se ne javljate redno vsi! Zato vas še enkrat pozivam, da vedno pogledate najprej v spletno učilnico, kjer je navedeno ali je za ta dan potrebno pogledati še kaj na spletno stran. Namreč določenih nalog tehnično ne morem objaviti v spletni učilnici, lahko pa jih na spletni strani. Ne pozabite v spletni učilnici na koncu ko vse preberete in nalogo rešite to potrditi z gumbom.

Bliža se čas, ko boste začeli z izdelavo projektne naloge, in sicer izdelali boste svoje spletišče. Da pa vam bo izdelava spletišča povzročala čim manj preglavic, boste v tem tednu izpolnili spodnji vprašalnik (18 vprašanj), namenjen ponavljanju snovi o ustvarjanju spletišča. Ne pozabite na koncu klikniti na gumb Submit.

 

 


SREDA, 1.4.2020

Učenci, pozdravljeni v tretjem tednu izobraževanja na daljavo!

1. OBVESTILO

Želim si, da bi začela uvod današnjega nagovora s stavkom: “Vesela sem, da smo se preko spletne strani Izobraževanje na daljavo zbrali vsi.” Pa vendar tega ne morem zapisati, saj je odziv vašega sodelovanja slab. Razloga za to pa ne vem.

Učenci, kot kaže se bo izobraževanje na daljavo izvajalo dlje kot smo mislili, zato moramo učitelji poiskati rešitev kako bomo delali z vami, da vam bo čim bolj prijetno, da boste radi sodelovali in bili posledično bolj odzivni.

Kot veste smo do sedaj komunicirali le enosmerno, torej jaz sem vam dala nalogo, vi ste jo ali pa je celo niste reševali oz. rešili. Vaša odzivnost ni najboljša.

S snovjo gremo naprej in verjetno bomo morali tudi preverjanje in ocenjevanje znanja izvajati na tak način, zato vas resnično spodbujam, da se začnete vključevati v izobraževanje na daljavo. Izvajati bomo začeli dvosmerno komunikacijo, kar pomeni, da se boste morali na moje naloge odzvati na način, ki vam ga bom predstavila spodaj.

NAVODILA:

Vpišete se v eAsistentovo učilnico Xooltime in pogledate navodila, ki sem vam jih pripravila pri predmetu. Še vedno vam bom večino snovi podala preko spletne strani, kot ste bili vajeni do sedaj, vendar najprej pogledate v spletno učilnico Xooltime iz katere boste imel vedno narejeno povezavo do spletne strani oz. naloge. V učilnici Xooltime morate na koncu ko vse preberete in nalogo rešite to potrditi z gumbom. S tem dobim povratno informacijo, da ste nalogo prebrali in rešili. Če bo potrebno, pa mi boste preko spletne učilnice oddali tudi zahtevano posamezno nalogo (pdf ali word dokument, sliko,…). Če bo situacija od nas zahtevala, da moramo imeti preverjanja in ocenjevanja na daljavo bomo tudi to izvajali na ta način, zato vas prosim, da to vzamete resno. Torej, imeli bomo kombinacijo spletne strani (kot do sedaj) in eA spletne učilnice Xooltime. Seveda pa ostaja elektronska pošta še vedno temeljno komunikacijsko orodje in mi lahko pišete kadarkoli (petra.pucko@ossevncia.si).

 

2. SEDAJ PA NA DANAŠNJO TEMO

Danes si boste pogledali kako se spremeni temo spletišča. Poglejte si spodnji video.

Naloga:

Preglejte vse možne teme, ki so vam na voljo. Poigrajte se malo z nastavitvami in grafičnim oblikovanjem. Če vam nobena od preostalih tem vizualno ne bo všeč, lahko svojemu spletišču nastavite nazaj prvotno temo, katero ste imeli nastavljeno na začetku. Ne pozabite v spletni učilnici Xooltime označiti, da ste današnjo snov prebrali in nalogo naredili.

Pozivam pa še vse tiste, ki še vedno niste opravili naloge z dne 18.3.2020 (grafično oblikovanje spletne strani), da to opravite. Naloge pregledam tako, da se prijavim na vaše spletišče in pogledam kaj ste do sedaj naredili na svojem spletišču.

 

 


SREDA, 25. 3. 2020

Pozdravljeni v drugem tednu izobraževanja na daljavo 🙂

Upam, da vam naloga prvega tedna ni delala težav. Pogledala sem vaša spletišča. Še vedno niste vsi grafično uredili svojih spletišč. Tistim, ki pa ste jih, sporočam, da ste to naredili super.

Še vedno velja, da sem vam na voljo vsak dan za kakršna koli vprašanja. Pišete mi lahko preko e-asistenta ali e-maila (petra.pucko@ossevnica.si).

Učenci, danes ne bomo obravnavali nove snovi. Danes je dan in priložnost, da mamici, babici namenimo pozornost in izrazimo hvaležnost, zato vas vabim, da si ob tej priložnosti preberete obvestilo na naši spletni strani….danes bo vaša naloga malo drugačna….. 🙂

Zabavno reševanje želim 🙂


 

SREDA, 18. 3. 2020

Pozdravljeni učenci 🙂

razmere so nas prisilile v delo na daljavo … Kot vam večkrat pravim, ste sposobni in delovni in sploh ne dvomim, da nam bo tudi na tak način uspelo usvojiti vse potrebno znanje. Pripravila sem vam razpored snovi, ki bi jo naredili pri uri računalništva v tednu od 16. do 20. 3. 2020.

Seveda pa vam bom vsak dan na voljo tudi za kakršna koli vprašanja. Pišete mi lahko preko e-asistenta ali maila (petra.pucko@ossevnica.si).

Vse kar boste delali sami doma, bomo v šoli, ko se ponovno vidimo, pregledali, če vam kaj ne bo jasno, bom ponovno razložila.

Izdelava spletnih strani: grafična podoba strani

Ogledali si boste video posnetek (oba dela) o grafični podobi spletišča. Torej o tem, kako spletišču določimo barvo ozadja, barvo glave in stranske vrstice, barvo besedila v glavi in stranski vrstici, namesto barve lahko določite sliko glave in sliko ozadja in še veliko ostalih možnosti s katerimi se lahko poigrate.

Predlagam, da si video posnetka pogledate večkrat, si sproti kaj zabeležite, da boste lažje uredili svoje spletišče.

Spletišče, ki smo ga delali v šoli grafično oblikujte po svojih željah (dodajte barvo ali sliko ozadja,…). Menim, da imate časa dovolj, en teden, torej do naslednje srede, 25.3.2020. Vaša spletišča bom v tem času pogledala in vam podala povratno informacijo.

Verjamem, da vam je v tem času ko ste doma kdaj tudi zelo dolgčas in ne veste kaj bi počeli, zato predlagam, da začnete počasi razmišljati tudi o temah za izdelavo projektne naloge, torej za izdelavo čisto svojega spletišča. Tema je lahko karkoli (šport, video igrice, izobraževanje, živila, narava, živali, tvoj hobi, morda celo spletna trgovina, skratka kar vam srce poželi) 🙂 Saj veste imeti svoje spletišče v današnjih časih je zakon!! 🙂 🙂 🙂

1.del

 

2.del

 

Če česa niste razumeli ali vam dela težave pa kar z besedo na dan 🙂

Za dosežene minimalne standarde znanja je potrebno znati spremeniti le barvo ozadja, barvo besedila v glavi in stranski vrstici, barvo glave in stranske vrstice.