FIZ_8

Dragi učenci in učenke,

Delo na daljavo se bo še kar nekaj časa nadaljevalo. Zato upam, da sproti predelujete učna gradiva.  Kar vam je nejasno, ali želite še podrobnejšo razlago mi pišite po elektronski pošti :valentina.mlakar@ossevnica.si

Naloge so velikokrat diferencirane, lažje naloge so označene z *, srednje zahtevnejše so označene z **, zahtevnejše pa z ***. V zbirki pa imate označene lažje naloge z eno zvezdico, srednje težke z dvema zvezdicama, zahtevnejše pa s tremi zvezdicami. Veliko uspeha pri reševanju in ostanite zdravi.

Navodila za delo v 5. tednu

V tem tednu boš utrjeval tlak in ponavljal tlak.  Najprej odpri datoteko z navodili za delo, nato pa el. prosojnice v powerpointu.

Navodila za 5. teden

Tlak 4. ura obravnave tlaka

Navodila za delo v 6.tednu ( 22.4)

V tem tednu boš preverjal in utrjeval tlak, gostoto in specifično težo.  Na razpolago imaš pripravljene razložene formule, navodila in naloge na powerpointovih prosojnicah.

GOSTOTA SNOVI, specifična teža in tlak – najpomembnejše

Navodila za 6. teden

Ponovitev gostote, specifične teže, tlaka

Navodila za delo v 7.tednu ( 6.5. )

V tem tednu  še ponavljate gostoto, specifično težo in tlak. V  spletnih učilnicah XOOLTIME  imate pripravljene  interaktivne naloge za preverjanje usvojene učne snovi. V naslednjem tednu se bo pričelo ocenjevanje. Tako, da se nalog resno lotite. Za ponovitev opravite preprost eksperiment, izračunajte tlak pod stopali. Lahko pa tudi za oceno opravite eksperimente. Vsa navodila so priložena. Pri reševanju nalog v eAsistentu uporabite razlago gostote, specifične teže in tlaka, kar sem vam dala zadnjič. Imejte tudi svinčnik, papir in kalkulator, da boste pri določenih nalogah najprej preračunali in šele nato potrdili pravilen odgovor. Zaradi lažjega popravljanja sem vas porazdelila v skupinah po razredih. (8.a rešuje naloge pod 8.a). Želim vam veliko uspeha pri reševanju.

GOSTOTA SNOVI, specifična teža in tlak – najpomembnejše

Eksperimentalno delo

Raziskovanje tlaka pod stopali- eksperimentalno delo

Navodila za delo v 8. tednu 

V tem tednu boš spoznal tlak zaradi teže tekočine. Oglej si navodila in predelaj elektronske prosojnice v powerpointu.

Navodila za 8. teden učenja na daljavo

Tlak zaradi teže vode – 1.ura 

Navodila za delo v 9. tednu

V tem tednu boš utrjeval tlak zaradi teže tekočine.  Snov predeluj po elektronskih prosojnicah.

druga ura tlaka zaradi teže tekočine

Navodila za delo v 10. tednu

V tem tednu še utrjujete tlak zaradi teže tekočine. Priložena navodila in el. prosojnice powerpoint, kot preverjanje pa rešite interaktivne naloge v eassistentu.

Navodila za10. teden učenja na daljavo

tlak zaradi teže vode- 3. ura

 

 

 

Navodila za delo v 4. tednu ( 6.4- 10.4)

 

  1. URA:  Tlak – uporaba obrazca za tlak – v tej uri se boš naučil uporabljati obrazec za tlak oziroma formulo za tlak. V gradivu imaš pripravljene tri rešene in razložene primere. Te prepiši v zvezek. Prav tako si naredi kartonček po navodilih, ki ti bo v pomoč pri reševanju. Tri kratke naloge iz zbirke si izbereš sam. Ker naloge iz zbirke zahtevajo postopek, jih rešuj v šolski zvezek. Tisti, ki nimate zbirke, rešite naloge, ki so napisane. Hkrati pa imaš v spletnih učilnicah 4 vprašanja izbirnega tipa.  Gradivo v eAsistentu morate potrditi, da vas ne bomo imeli za neaktivne. Bodite uspešni. sedma ura učenja na daljavo- tlak- uporaba obrazca

Navodila za 7.4.  :  Danes je SVETOVNI DAN ZDRAVJA. Na celotni šoli bo zato potekal dan dejavnosti.Vsa navodila najdete pod rubriko AKTUALNO.

2. URA : Tlak – uporaba obrazcev za tlak .Tlak – računanje tlaka- osma ura učenja na daljavo

Naloge in razlago nalog prepišete v zvezek.  Vsak izmed vas pa naj reši naloge, ki si jih izbere glede na ponujene naloge.

Navodila za delo v 1. tednu (16. 3. – 20. 3. 2020)

 

Fizika 8, ravnovesje sil- prva ura

Fizika 8,Ravnovesje sil- 2. ura

 

Navodila za delo v 2. tednu (23. 3. – 27. 3. 2020)

1. URA:  Fizika 8, Sile – 3. ura

Minimalni standardi so pri naslednjih nalogah v zbirki str. 56, 57 /1., 2., 3., 5., 9.

Zahtevnejši standardi so pri nalogi 11 – zapisovanje sil in določanje velikosti sil, ki deluje na opazovano telo

 

2. URA:

Danes preseneti svojo mamo s kakšno pozornostjo, pomagaj ji pri različnih opravilih, povej ji, da jo imaš rad.

Navodilo za četrto uro učenja fizike  na daljavo ( 26.3 in 27.3)
V tej uri boste ponovili gostoto snovi, kar smo sicer že obravnavali v prvem polletju. Prvi list imate pregledno ponovitev- neke vrste miselni vzorec. To si lahko tudi natisnete in imate pred seboj pri reševanju nalog ali pa če si ga naredite sami. Da ne bi bilo pretežko in ne boste obremenjevali svojih staršev, sem vam na drugi list pripravila nekaj rešenih in razloženih nalog. Nato imate list z nalogami, ki jih rešujete za ponavljanje. Naloge na listu so razporejene po težavnostnih stopnjah. Črne naloge so lažje, modre so nekoliko težje, rdeče pa so najzahtevnejše.
Vsak  si naj izbere katere izmed teh nalog bo rešil. Lahko samo črno obarvane, ali samo modro ali samo rdeče.
Če radi kaj preizkušate, imate preprost eksperiment in bom vesela, če bo kdo to opravil in mi poslal ugotovitve.
Upam, da vam bo šlo. Verjamem, da delate sproti. Rada bi, kakšno vašo povratno informacijo. Rešitve objavim kasneje,  z željo, da me kaj vprašate.
Bodite dobro in lepo pozdravljeni in uspešno reševanje ob pripravljenem gradivu.
Navodila za delo v 3.tednu učenja na daljavo od 30.3 do 3.4
1. ura – specifična teža in gostota
2. ura – s pomočjo učbenika, interaktivnega gradiva predelaš tlak. Delaš po priloženih navodilih.