IP_FILM

 

19. 5. 2020

UD FILM 19. 5.

V spletni učilnici sta filma naših učencev – vabljeni k ogledu!

 

 

4.-8. 5. 2020

film UD 6. 5. V modrino ocena

 

 

čet., 16. 4., in pet., 17. 4.

Upam, da na televiziji najdeš kak dokumentarni film, oddajo, ki si jo oglej. V spletni učilnici zapiši naslov dokumentarnega filma ali oddaje in v treh povedih zapiši vsebino 8do 4. 5.)

čet, 9. 4., in pet., 10. 4. 2020

UD film 9. 4.

 

 

čet., 2. 4. 2020, in pet., 3. 4. 2020

Tokrat si v filmski bazi FOŠ-a oglej film Vsiljivki. Uživaj! V spletni učilnici pa zapiši svoje mnenje/oceno in kaj te je presenetilo (3 povedi.)

 

 

 

 

čet., 26. 3. 2020, in pet, 27. 3. 2020

Naša šola je vključena v Filmsko osnovno šolo (FOŠ) in so nam omogočili dostop do ogleda filmov v filmski bazi. Potrebna je registracija (klikni na obarvani besedi registrirati). V 24 urah boš prejel kodo, s katero si boš lahko ogledal filme, ki jih bom za posamezno uro navedla. Film najdeš na spletni strani Filmske osnovne šole, in sicer se v rumenem pasu med drugimi pojavi tudi napis filmska baza. Ko klikneš na to polje, se ti pojavijo filmi. Tokrat si oglej film Plavanje. Po ogledu na list napiši ta naslov, nato predstavi glavno filmsko osebo (zunanjost in notranjost) in list vstavi v svojo mapo. Ko se vidimo, bo to del ocene.

Nalogo sem objavila tudi v spletni učilnici eAsistenta, kjer ste se nekateri že oglasili.

V nadaljevanju je opis, ki so nam ga poslali. Preberi, kako se boš registriral.

V času trajanja pandemije in posledičnega zaprtja šol učencem in njihovim staršem ter dijakom šol, vključenih v projekta Filmska osnovna šola in Razumevanje filma, ter vsem VIZ, vključenim v projekt SKUM, omogočamo prost dostop do filmske baze.

Naša filmska baza ponuja raznolik izbor filmov; kratke, celovečerne in dokumentarne filme, ki so izbrani posebej za uporabo v učnem procesu. Verjamemo, da bodo v dani situaciji obogatili pouk na daljavo in vam ter vašim učencem in dijakom olajšali učni proces.

Navodila za registracijo
Za uporabo filmske baze se je potrebno registrirati. Registrirati se mora vsak posamezen uporabnik baze (registracijo lahko namesto učencev opravijo njihovi starši). Ob registraciji pri “Registrirati se želim kot” izberete FOŠ, če prihajate iz osnovne šole ali vrtca, in RF, če prihajate iz srednje šole. V nadaljnjih korakih morate obvezno navesti svoje ime, priimek in naziv ustanove (šole ali vrtca), iz katere prihajate. Dostop bomo omogočili vsem učencem, njihovim staršem in dijakom, ki prihajajo iz šol, vključenih v naša projekta in VIZ, vključenih v projekt SKUM, zato je ta podatek ključnega pomena. Registracija zahteva še vnos e-poštnega naslova in določitev gesla, ki ga boste uporabljali ob prijavi. Na naveden e-poštni naslov boste prejeli sporočilo za potrditev registracije (ta vam še ne omogoči dostopa do baze, gre zgolj za potrditev uporabniškega računa). Vašo registracijo bomo pregledali v roku 24 ur in vam poslali potrditveno e-poštno sporočilo, po prejemu katerega vam bo omogočen dostop do filmske baze.

Za vsa vprašanja nam pišite na naslov info@solafilma.si.

 

 

 

 

 

 

 

Pozdravljen/-a!

Zaradi virusa se torej ne smemo in ne smete družiti v živo in tako zaključne naloge, s katero bi izdelali svoj mini film v skupini, ne morete narediti. Zato je naloga spremenjena. Oglej si na šolski spletni strani (www.ossevnica.si) na desni strani rubriko ANIMIRANI FILMI. Na list napiši naslov ANIMIRANI FILMI in zapiši, katere animirane filme si si ogledal in kaj je bilo animirano (lutke, kolaž papir, plastelin, risba, piksilacija – fotografije v gibanju – torej vsaj 5 filmov). List bo tvoj izdelek.

Če želiš karkoli vprašati, mi piši na email:  jelka.slukan@ossevnica.si