TUTORSTVO V ČASU POUKA NA DALJAVO

Objavljeno: 5.12.2020 | Avtor: Barbara Košar

Učiteljice in učitelji podaljšanega bivanja OŠ Sava Kladnika Sevnica smo v času pouka na daljavo prevzeli vlogo tutorjev. Posebno pozornost namenjamo učencem, ki potrebujejo dodatno razlago, jim svetujemo pri reševanju učnih problemov ter pri sami organizaciji šolskega dela. Učenec lahko v tutorju najde zaupnika, ni ga strah pokazati svojega neznanja, ga prositi za kakršnokoli dodatno razlago. Tutorji učence slišimo in zaznamo tudi malo drugače, z njimi spregovorimo o različnih dogodkih, počutju ter jih vsakodnevno motiviramo za delo.

Odzivi učencev glede tutorstva so zelo pozitivni. Tudi pohvale staršev potrjujejo, da je tovrstno delo v času karantene še kako dobrodošlo in pomembno.

Poučevanje na daljavo je zagotovo drugačno kot poučevanje v šoli, saj zahteva od vseh nas večjo mero fleksibilnosti. Tako učenci kot učitelji smo se znašli v novi situaciji, ki nas uči drugačnega načina komuniciranja, posredovanja znanja na drugačen način. Vsi udeleženci učnega procesa se vsak na svoj način trudimo, da svoje delo opravimo predano in odgovorno. Zagotovo pa  vsi pogrešamo poučevanje, stik v živo, sobivanje v učilnicah, smeh in razposajeno življenje na šolskih hodnikih.

Kljub delu na daljavo se bomo potrudili, da bomo občutili čarobnost veselega, prazničnega decembra.

 

Misel Soerena Kierkegaarda»Biti učitelj v pravem pomenu besede pomeni biti učenec. Poučevanje se začne takrat, ko se učitelji učite od učencev, se postavite na njihovo mesto in razumete, kaj razumejo in kako.«

 

Učitelji OPB OŠ Sava Kladnika Sevnica

 

 

 

Loading

Accessibility