ŠVN Strunjan 2. skupina

Objavljeno: 5.06.2018 | Avtor: Darinka Jeraj

Učenci 5. a in b oddelka OŠ Sava Kladnika Sevnica smo se udeležili poletne šole v naravi od 28. 5. 2018 do 1. 6. 2018. Bivali smo v turističnem naselju Strunjan, v apartmajih Salinere.

Imeli smo organizirane različne dejavnosti, v katerih smo bili  ustvarjalni, delavni ter plavalno zelo uspešni. Pomerili smo se v nogometu, med dvema ognjema, elementarni odbojki, skokih v vodo in plavalnem maratonu.

Sprehodili smo se do Portoroža, si ogledali soline in spoznavali še ostale znamenitosti  Strunjana ter bližnjih obmorskih mest. Hkrati smo občudovali obsredozemski svet, predvsem značilne rastline tega sveta. Svoje znanje smo ob koncu šole v naravi izkazali v naravoslovnem kvizu. Vsak dan smo mladi naravoslovci preučevali, v posebej za to pripravljenem  kotičku, morske organizme.

Izvedeli smo veliko zanimivosti o potapljanju ter tudi sami preizkusili dihanje s pomočjo potapljaške opreme.

V sredo smo se podali z ladjico v Piran. Najprej smo si ogledali akvarij, ki nas je navdušil. Nato smo si ogledali cerkev sv. Jurija, zatem še Tartinijev trg ter ugotavljali, zakaj ima lev na stavbah odprto ali zaprto knjigo.  Posamezni učenci so prebrali o znamenitostih Pirana.  Nazadnje smo si privoščili sladoled in nakupili nekaj spominkov. Izlet z ladjico bo ostal nepozaben.

Na poti domov smo si ogledali Postojnsko jamo, ki nas je navdušila s svojimi čudesami.

Preživeli smo pet prečudovitih dni, stkali nova prijateljstva in se z lepimi spomini vrnili domov.

Učenci  5.  a in b oddelka

 

 

 

Loading

Accessibility