SVETOVNI DAN ZEMLJE- vabilo k ogledu

Objavljeno: 22.04.2020 | Avtor: Alenka Povšič

SVETOVNI DAN ZEMLJE

22.aprila 1970 je na milijone ljudi odšlo na ulice in začelo protestirati proti takratnemu 150-letnemu vplivu, ki ga je imel industrijski razvoj na naš planet. Prizadevanja za ohranjanje planeta in naravnih virov so po 50 letih še bolj aktualna, saj so podnebni ukrepi glavna tema letošnjega dneva Zemlje.

  1. Vabilo za predmetno stopnjo: OGLED VRHUNSKEGA DOKUMENTARNEGA FILMA ŽEJNI SVET (La Soif du Monde)

Ogled filma bo mogoč od 17. -24. aprila 2020 na portalu ARNES, na povezavi:

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li  

 

S pomočjo sodelavcev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES) vam ob 22. aprilu, svetovnem dnevu Zemlje, omogočamo brezplačen ogled Yann Arthus-Bertrandovega vrhunskega dokumentarnega filma ŽEJNI SVET.

Pridobljeno je dovoljenje organizacije GoodPlanet (nosilke avtorskih pravic), da lahko ogled v spremenjenih oz. izrednih razmerah organiziramo preko učenja na daljavo tako, da učiteljice/učitelji svojim učenkam/učencem posredujemo povezavo.

Ker film vabi k razmisleku in vzbuja dodatna vprašanja, se bo v petek, 24.4.2020, mogoče vključevati v videokonferenco od 11:30 dalje, ki bo potekala 12:00 do 13:00 preko ARNES videokonference na povezavi:  https://webrtc.arnes.si/webapp/conference/825825 .

Učenke/učenci in učiteljice/učitelji bomo  lahko v živo postavljali vprašanja slovenskemu limnologu prof. dr. Mihaelu Tomanu z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. V brskalniku Chrome odprite zgornjo povezavo. Za vstop v konferenco ne potrebujete pin-a, vanjo vstopate kot gost. Več dodatnih informacij o vključevanju na druge načine najdete v spletni učilnici.

    2. Vabilo za razredno stopnjo:VIDEO O OKOLJU

PROBLEMATIKA ODPADKOV IN POSLEDICE https://www.youtube.com/watch?v=5BNHeQP3i9Y

 

 

Loading

Accessibility