Prvi roditeljski sestanek z Vlasto Nusdorfer

Objavljeno: 9.09.2015 | Avtor: mlampret

Prvi roditeljski sestanek je bil v torek, 8. 9. 2015, ob 17.00 v likovni učilnici.

Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic in avtorica mnogih knjig, je zbrane starše in učitelje navdušila s predavanjem temo Varno in prijetno življenje v družini, v skupnosti in drug z drugim prinaša mnoge izzive.

Vlasta


 

Predavateljica, publicistka, pisateljica in humanitarka, je kot državna tožilka v okviru Društva državnih tožilcev Slovenije, ki mu je predsedovala 6 let, leta 2003 dala pobudo za ustanovitev Belega obroča Slovenije, društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, ki mu je predsedovala do nastopa funkcije varuhinje.

Ustanovila je dva sklada, in sicer Plamen dobrote in Hipokrat. Z zbranim denarjem je pomagala vsaj tisoč družinam, v vseh letih delovanja Belega obroča Slovenije pa z različnimi vrstami pomoči mnogim ljudem. Poleg službenih obveznosti je kot tožilka mesečno opravila vsaj 170 ur brezplačnega dela, namenjenega ranljivim skupinam.

Njena bibliografija je izjemno bogata, v zadnjih desetih letih je napisala tudi deset knjig, katerih izkupiček je šel v dobrodelne namene. Od leta 2007 dalje je kolumnistka na pravniškem spletnem portalu IUS-INFO, občasno o pravni tematiki piše tudi za Pravno prakso. Dvakrat je bila nominirana za Slovenko leta. V akciji Ljudje odprtih rok leta 2012 je prejela nagrado mesta Ljubljana in bronasti znak ministrstva za notranje zadeve.

V okviru spletnega portala IUS INFO je bila v letih 2006 – 2014 izbrana med deset najvplivnejših pravnikov v Republiki Sloveniji.

V Evropskem letu prostovoljstva je bila ambasadorka prostovoljstva v Republiki Sloveniji, v letu 2012 Ambasadorka aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

Drago Slukan

 

Loading

Accessibility