Planinski izlet na Kum

Objavljeno: 26.05.2024 | Avtor: Tanja Žnidaršič

V

V soboto, 25. 5. 2024, smo se mladi planinci iz OŠ Sava Kladnika, podružnične šole OŠ Loka, OŠ Boštanj in OŠ Blanca odpravili na najvišji vrh v Posavju, s 1220 m nadmorske višine, na Kum.

Planinsko društvo Trbovlje, je namreč organiziralo srečanje mladih planincev v Posavju.

Ob 7.15 uri smo se zbrali pred OŠ Sava Kladnika Sevnica in se z avtobusom odpeljali do Sopote, od koder smo se peš podali po Nežini poti na vrh Kuma. Planinska vodnica in mentorica OŠ Boštanj, Silva Žveglič nas je spretno vodila po zanimivi planinski poti. Med samo potjo, pa nam podala veliko uporabnih in zanimivih planinskih informacij. Po dveh urah in pol smo prišli do samega vrha. Na vrhu smo se okrepčali, potem pa so nas gostitelji iz PD Trbovlje lepo pozdravili in nas usmerili v skrbno pripravljene delavnice za mlade pohodnike. Nekaj utrinkov našega izleta si lahko ogledate na fotografijah.

Mladi planinci so bili navdušeni, mentorji in spremljajoči starši pa prijetno presenečeni nad njimi, saj so planinci pokazali veliko znanja, zanimanja in senzibilnosti do narave. Med samo hojo so pozorno opazovali naravo in tako odkrili veliko zanimivosti. Odkrivali smo stopinje živali, mlade močerade, različno rastje, gobe… Bilo je zelo prijetno in zabavno.

PD Lisci Sevnica se zahvaljujemo za plačilo avtobusnega prevoza in sodelovanje.

Vsi, ki si želite na planinske izlete z nami, pa vljudno vabljeni v naslednjem šolskem letu.

Mentorica planinskega krožka Tanja Žnidaršič

 

Loading

Accessibility