OSNOVNA ŠOLA VARNE VOŽNJE

Objavljeno: 22.03.2016 | Avtor: Erika Anzelc Intihar

V oddaji Avtomobilnost na RTV Slovenija so lansko pomlad obiskali približno deset šol po Sloveniji in ugotovili, da se otroci na vožnjah s šolskimi kombiji vozijo nevarno:
– nepripeti z varnostnim pasom,
– majhni otroci ne sedijo v otroških sedežih,
– pogosto med vožnjo na enem sedežu sedi več otrok skupaj.

Kot so v njihovo kamero povedali otroci, se v šolskem času vozijo nevarneje kot s svojimi starši, zato nas skrbi, kako bomo naše otroke vzgojili v odgovorne udeležence v prometu, če jim v vzgojnih ustanovah kažemo dvoličnost. Trdijo, da se šola vožnja začne že v otroških letih, tudi zato smo projektu dali naslov Osnovna šola varne vožnje.

Prispevek vam ponujamo na spodnji povezavi:
http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilnost/novice/nasi-otroci-se-v-soli-vozijo-nevarneje-kot-doma/364956

Povezali so se s Policijo in Agencijo za varnost v prometu. Njihove ugotovitve so preverili po vseh slovenskih šolah. Ker vsi udeleženi v pobudi nočejo zgolj opozarjati na slabo stanje in kaznovati, so se lotili aktivno pristopiti k reševanju problema.

V prvi fazi so zato priskrbeli večje število otroških sedežev, ki bi jih zdaj donirali šolam, pri katerih so policisti ugotovili večje potrebe. Ena od teh šol je tudi naša.

Donacijo sedežev bodo izvedli v okviru šolske ure s prometno varnostno vsebino, kjer bo seveda največji poudarek namenjen prav varni vožnji.

Naše druženje bodo tudi posneli in fotografirali ter objavili v njihovih pomladnih oddajah. 


Snemanje bo v  torek, 22. 3. 2016, ob 8. uri.  Posneli bi pogovor z ravnateljico, vozniki kombijev in z nekaj otroki. Otrokom bi pokazali, kako se pravilno pripeti. Krajše predavanje bo v  učilnici, v primeru lepega vremena pa zunaj na igrišču.

 

Loading

Accessibility