ODLIČNI USPEHI NAŠIH UČENCEV NA FINALU DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ATLETIKI

Objavljeno: 7.06.2018 | Avtor: Sergeja Seljak

V sredo, 6. junija, je na stadionu v Žalcu potekalo finale državnega prvenstva v atletiki, ki se ga je udeležilo 16 najboljših atletov naše šole. Na tekmovanju, ki je gostilo učence iz kar 240 osnovnih šol, so naši učenci dosegli izjemne rezultate.

V kategoriji mlajših učenk sta nastopili sedmošolki Naja Zupančič, ki je v teku na 600 m dosegla 9. mesto, in Sara Rantah, ki je v višino preskočila 130 cm in se uvrstila na 14. mesto. Med mlajšimi učenci sta na 600 m tekla Leon Javornik (18. mesto) in Nikola Ilinčić (8. mesto), Damjan Lisec pa je žvižgač vrgel do odličnega petega mesta.

V kategoriji starejših učencev in učenk so nastopili osmošolci in devetošolci. Met žvižgača je Niki Krajnc prinesel osmo mesto, Kristina Guček je s suvanjem krogle dosegla 16. mesto. V teku na 1000 m si je v močni konkurenci Tomaž Sešlar pritekel 5. mesto, med dekleti je Lea Haler osvojila 9. mesto, Nika Dobovšek pa je postala državna prvakinja v teku na 1000 m med starejšimi učenkami. Nika si je zmago pritekla s časom 2:54,52 in tako podrla državni osnovnošolski rekord. Na šesto mesto v metu žvižgača se je uvrstil Leon Gregorič, Ela Senica je z daljavo 5,28 m skočila na osmo mesto skoka v daljino. Izjemen dosežek je uspel tudi Urbanu Gnidici, ki je v daljino skočil 6,38 m in dosegel drugo mesto v državi. Učenke Lea, Lidija, Ela in Nika so se pomerile še v štafeti in zasedle 15. mesto. Štafeto so tekli tudi učenci, v sestavi Žan, Jan, Leon in Urban, a so imeli nekaj smole pri predaji.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo za izjemne uspehe in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje.

Loading

Accessibility