NAJVIŠJE PRIZNANJE NA PODROČJU ŠOLSTVA

Objavljeno: 3.03.2016 | Avtor: MArjeta Teraž

Zavod Republike Slovenije za šolstvo vsako leto podeli priznanja Blaža Kumerdeja. Prejmejo jo le najboljše institucije, posamezniki in skupine, ki so odlični pri uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Letošnje leto je to nagrado zaradi inovativnih dejavnosti v poučevanju in vzgoji mladih prejela naša šola.

Učenci naše šole smo ob prejemu nagrade zelo ponosni in veseli. To pomeni, da imamo urejeno in dobro šolo, različne projekte, s katerimi spremljamo naš napredek, spoznavamo svoje talente in se kot velika skupnost povezujemo.
Menimo, da nam šola nudi veliko prostorov za učenje in zabavo, kot so naravoslovna, računalniška in gospodinjska učilnica, kemijski laboratorij, več telovadnic, dve tehnični učilnici in vrt.
Poleg naravoslovnih, športnih in kulturnih dni nam je omogočena tudi šola v naravi in dejavnosti za nadarjene učence. Omenjenih dejavnosti se lahko udeležijo tudi učenci iz socialno šibkejših družin, zato vsako leto organiziramo novoletno tržnico v decembru in Pozdrav pomladi v maju, prireditvi, s katerima zbiramo denar za šolski sklad.
V šoli imamo možnost spoznavanja nove snovi na drugačen, inovativen način in s tem ugotavljamo, da je učenje lahko tudi zabavno. Spremljanje lastnega napredka s pomočjo novih strategij se kaže v velikem številu udeležencev na različnih tekmovanjih, na katerih dosegamo odlične rezultate. Udeležujemo se tako športnih tekmovanj kot tekmovanj iz znanja. Verjamemo, da nam bo znanje prišlo prav tudi v nadaljnjem šolanju in v življenju.
Ob prejeti nagradi smo v šoli pripravili slavnostno sejo, ki so se je udeležili vsi delavci naše šole, učenci šolskega parlamenta in zunanji sodelavci. Svoje občutke je z nami delila ravnateljica gospa Mirjana Jelančič, podžupanja, poslanec v državnem zboru, gospod Tomaž Lisec in še mnogi drugi ugledni gostje; program pa je povezovala gospodična Tanja Žibert. Učenci so prisotne razveselili s prizorom iz Linhartove komedije Županova Micka, najmlajši učenci pa so pod vodstvom učiteljice Irene Železnik zapeli pesem To sem jaz, to si ti. Prijetno in veselo vzdušje je zaključila komorna zasedba s pesmijo O vrba, ki jo je uglasbil Vlado Kreslin. Sledil je še klepet ob dobrotah, ki so jih skrbno pripravile naše kuharice.
Čestitamo celotnemu kolektivu šole in si želimo, da bi še naprej z veseljem in zanosom opravljali svoje delo. Našim staršem in skrbnikom pa se zahvaljujemo za vso podporo in spodbudo.
Tinkara Jene, 9. b

Loading

Accessibility