Kulturni dan v 5. razredu – Ogled gledališke predstave Emil in detektivi

Objavljeno: 7.03.2016 | Avtor: Petra Jesih

V četrtek, 3. 3. 2016 smo se petošolci z avtobusom odpeljali na kulturni dan v Novo mesto. Tja smo se odpravili z namenom, da bi si ogledali gledališko predstavo Emil in detektivi.
Zgodba govori o fantu, ki si srečen konec izbori s pogumom in pametjo. Temu fantu je bilo ime Emil. Nekega dne ga je mama poslala v Berlin k babici. S seboj mu je dala 140 mark. Naročila mu je, da mora paziti na denar, da mu ga ne bi kdo ukradel. Odšla sta na železniško postajo in že je pripeljal vlak za Berlin. V vlak je vstopil tudi Emil in prisedel k neznanemu moškemu. Čez nekaj časa je Emila premagal spanec. Moški je ugotovil, da ima v žepu denar in mu ga takoj ukradel. Ko se je Emil zbudil, je opazil, da nima več denarja. Odločil se je, da bo denar, ki ga je mama tako težko zaslužila, dobil nazaj. To se je res zgodilo. Ne bi  mu uspelo brez pomoči njegovih prijateljev. Ker jim je uspelo najti kriminalca, so jim za nagrado podarili tisoč mark.
Ta predstava mi je bila zelo všeč. Odlično so pripravili tudi sceno, zato sem ta kulturni dan ocenila z odlično pet. V njej je igralo nekaj igralcev iz serije Usodno vino. Igro so popestrili z dobrimi glasbenimi vložki.

Sara Rantah, 5. a
Hana Držanič, 5. b
Žiga Krajnc, 5. b

Loading

Accessibility