Kreativni natečaj UHU – Kaj vse je vesolje

Objavljeno: 28.05.2021 | Avtor: Barbara Vidic

Učenci 4. razreda so sodelovali na kreativnem UHU natečaju in razmišljali, kaj vse je vesolje. Idej ni manjkalo. Ko smo razmišljali, kako bi čim bolj kreativno in inovativno prikazali naše vesolje, smo se odločili, da izdelamo kar opremo, da lahko v vesolje odletimo in si ga ogledamo. Tudi poleti v vesolje so del vesolja, kajne?

Učenci so doma našli veliki škatli, namenjeni na odpad, in ju pritovorili v šolo. Načrt je bil, da bo raketa dovolj velika, da gre lahko noter vsaj en učenec. Iz odpadnih materialov je nastala raketa, ki ima opremljeno tudi notranjost. Seveda je opremljena tudi z okni, da lahko med poletom opazujemo planete in zvezde.

      

Ker smo ugotovili, da vsi naenkrat žal ne moremo leteti z raketo, smo za vsakega iz odpadnega materiala izdelali še dodatno opremo – astronavtsko čelado in reaktivni pogon. Tako lahko letamo po vesolju, opazujemo meteorite in srečujemo druga plovila.

   

Raketa je na šoli prava atrakcija, zato smo jo v upravljanje posodili tudi mlajši učencem. Vsi v naši podružnični šoli tako letamo po vesolju in skozi okna odkrivamo nove in nove skrivnosti.

Ko se je natečaj zaključil, smo bili zelo veseli. Nismo se uvrstili na prva tri mesta, da bi si lahko ogledali Planetarij, smo pa bili med desetimi najboljšimi izdelki, ki so prejeli praktične nagrade. Vsak učenec je prejel nekaj UHU lepil ter ravnilo, celoten razred pa tudi knjižno nagrado – Vesolje.

     

Čestitke za ustvarjalne ideje in osvojeno nagrado!

Loading

Accessibility