Kulturni dan 6. r. – Animirajmo

Objavljeno: 2.02.2017 | Avtor: mlampret

V sredo, 1. 2. 2017, so imeli učenci 6. razreda kulturni dan Animirajmo. Spoznali so nekatere tehnike izdelave animiranih filmov (risba, plastelin, kolaž …). V izredno delovnem vzdušju so ustvarili nekaj čudovitih animiranih filmov, ki jih morajo še opremiti z napisi in zvokom. Ko bodo dokončani, jih bomo objavili v Šolski videoteki – Animirani filmi.

Kulturni dan so izvedli zunanji mentorji iz društva Animateka, Društva Dva koluta …

Nekaj foto utrinkov je prikazanih v foto galeriji, spodaj pa si preberite, kaj sta o dogajanju v tem dnevu zapisali šestošolki Ana in Naja.

 

ANIMIRAJMO!

V sredo, 1. 2. 2017, smo imeli učenci šestega razreda kulturni dan z naslovom Animirajmo.

Najprej smo si v likovni učilnici ogledali najboljše evropske animirane filme iz leta 2016. Ti so bili nekaj posebnega, saj so imeli globlji pomen. Na koncu ogleda filmčkov smo se o njih tudi pogovorili. Vsak učenec je izrazil svoje mnenje. Seveda vsi filmčki niso bili všeč vsem, vendar smo v vsakem našli pomen, zgodbo in se naučili tudi nekaj novih pojmov. Izvedeli smo, da so filmčki narejeni iz različnih tehnik, da so nekatere naredili otroci naše starosti, in dobili še veliko informacij, ki so nam koristile v naslednji šolski uri, saj smo filmček izdelali tudi mi.

Razdelili smo se v tri skupine ter pričeli ustvarjati. Prva skupina je svoje filmčke naredila iz kolaž papirja. Izrezali so like, predmete, živali … Te so nato premikali po papirnati podlagi ter jih fotografirali. Vsak premik so morali poustvariti sami in ga na koncu še fotografirati. Tako so nastali filmčki s tehniko kolaž papirja. Druga skupina je svoj filmček izdelala iz plastelina in kartona. Naredili so razne predmete ter osebe ter jih vključili v zgodbo. Tako kot prva skupina so tudi oni morali vsak premik, ki so ga naredili, fotografirati. Tretja skupina pa je svoje filmčke naredila tako, da so na dolg list naredili prizore človeka, ki hodi, igra košarko, se plazi …  Vsak prizor smo fotografirali kar z mobilnim telefonom, na katerem je že bil naložen poseben program za animacijo. Nato smo spoznali še piksilacijo. To je tehnika, v kateri smo fotografirali sami sebe. Naredili smo razne trike, tako da smo skakali, se plazili in se drug za drugim prikazovali ter nato spet izginili iz slike.

Na koncu smo si svoje umetnine tudi pogledali. Bili smo zelo zadovoljni ter veseli, da so nastali tako dobri in ustvarjalni filmčki. Ta dan se bo vsem za vedno vtisnil v spomin, saj je bil res zelo zanimiv, mi pa smo sodelovali ter se zabavali.

Naja Zupančič in Ana Prosenik, 6. c

Loading

Accessibility