Finale prvenstva Slovenije v atletiki za OŠ

Objavljeno: 8.06.2015 | Avtor: mlampret

V četrtek, 4.6., se je končalo še zadnje osnovnošolsko državno prvenstvo za atlete v tem šolskem letu, ki je bilo hkrati tudi najtežje, saj so se v posameznih disciplinah zbrali najboljši posamezniki iz cele Slovenije. Vozovnico za vroč in vetrovni Koper si je priborilo tudi deset učencev naše šole in nekateri med njimi so bili odločeni, da z uvrstitvijo v finale še niso rekli zadnje besede.

Lea Haler je v teku na 600 metrov tekmovala z leto starejšimi učenkami. Letos je nekajkrat postala državna prvakinja v tekih nad 1000 metrov. Po tihem smo upali, da ji tudi na tako kratki razdalji uspe stopiti na stopničke. A Lea je imela drugačne načrte in je v taktičnem teku, kjer je bilo potrebno uporabiti tudi glavo, ugnala vse najboljše osnovnošolke Slovenije. Osvojila je tudi pokal za najboljši rezultat med mlajšimi deklicami, kjer se točkujejo rezultati posameznih atletskih disciplin.

Kari Gošek je nastopila v teku na 1000 metrov. Tudi njej odgovarjajo daljše proge, kar je dokazala s številnimi državnimi naslovi na daljših razdaljah. Njena edina taktika je bila napad od samega začetka, saj je vedela, da v zaključnem sprintu ne bi imela možnosti proti hitrejšim tekmicam. Od samega začetka je povedla in v vetrovnem vremenu narekovala tako močan tempo, da ji večina tekmic ni mogla slediti. Na koncu je osvojila tretje mesto.

Klara Zakšek je v teku na 300 metrov začela zelo počasi, a si je v borbeni končnici pritekla tretje mesto v državi.

Ela Senica je v letošnjem šolskem letu izboljšala rezultat v skoku v daljino za več kot 60 centimetrov, a nihče ni pričakoval, da se bo potegovala za medalje na državnem prvenstvu. Na koncu je bila v konkurenci leto starejših učenk le centimeter prekratka za bronasto medaljo.

Lea Klenovšek se je že tretjič zapored uvrstila na finalno tekmovanje v atletiki. Letos pa je s petim mestom potrdila, da sodi med najboljše osnovnošolske tekmovalke v metu vorteksa.

Nik Rantah in Anže Trebše sta tekmovala v teku na 1000 metrov. Nik je z novim osebnim rekordom zasedel 8. mesto. Anže je bil na koncu 14., drugo leto pa bo imel še eno priložnost, saj je tekel z leto starejšimi učenci.

Letos se je na finalno državno tekmovanje uvrstila tudi ekipa učenk v štafetnem teku 4×100 metrov. Kristina Beskorvajni, Lea Haler, Karin Gošek in Klara Zakšek so osvojile 13. mesto.

LEA HALER – 1. MESTO               ML. UČENKE 600M 1:44,80

KARIN GOŠEK – 3. MESTO         ST. UČENKE 1000M 3:04,16

KLARA ZAKŠEK – 3. MESTO       ST. UČENKE 3000M   42,53

ELA SENICA – 4. MESTO              ML. UČENKE DALJINA 4,85

LEA KLENOVŠEK – 5. MESTO     ST. UČENKE VORTEKS   55,90

NIK RANTAH – 8. MESTO           ST. UČENCI   1000M 2:50,67

ANŽE TREBŠE -14. MESTO          ST. UČENCI 1000M 2:57,52

ŠTAFETA 4X100 METROV, UČENKE – 13. MESTO           54,43

 

Čestitamo!

Mentor: Boštjan Slapšak

Loading

Accessibility