DRUŽENJE UČENCEV PODALJŠANEGA BIVANJA LOKA IN SEVNICA

Objavljeno: 8.06.2015 | Avtor: mlampret

Učenci podaljšanega bivanja naše podružnične šole v Loki pri Zidanem mostu so nas povabili na obisk. Nekateri učenci so se že poznali iz CŠOD-ja v Kočevju, kjer smo skupaj preživeli tri dni v druženju in navezovanju medsebojnih odnosov. Prijateljstva, ki so nastala, smo želeli še poglobiti. Tako smo v petek, 5. 6. 2015, takoj po kosilu učenci PB 2. a in 2. c v spremstvu učiteljice ga. Tadeje in ga. Alenke odšli na železniško postajo Sevnica. Nestrpno smo čakali na vlak, ki nas je odpeljal do Loke.

Najprej nam je ga. Karmen, učiteljica v Loki, razkazala njihovo šolo. Z zanimanje smo si jo ogledali in preživeli nekaj časa z njimi v igranju in druženju. Potem je prišla lokalna turistična vodička Anamarija in nam pokazala spomenik in hišo Primoža Trubarja ter povedala, zakaj je tako pomemben mož za Slovence. Na kratko smo si ogledali še druge znamenitosti. Zatem nas je gozdar Aleš popeljal po gozdni učni poti do Lovskega doma nad Loko. Med potjo smo se večkrat ustavili in prisluhnili gozdarjevi razlagi različnih in poučnih zanimivosti. Na poti skozi gozd smo se sladkali z nabiranjem borovnic ali gozdnih jagod, ki jih je bilo na naše veselje zelo veliko. Pot ni bila naporna in čeprav je bilo vreme zelo toplo, smo zmogli vsi priti do Lovskega doma. Velika pokrita terasa Lovskega doma je nudila prijetno hladno senco in tudi prostor za igro. Ko smo si malo odpočili, smo poklepetali še z lovcem Francijem, ki je že pred našim prihodom zakuril kamin za peko jabolk in kruha. Zatem smo učiteljice in lovec Franci nabodli jabolka in kruh na palice. Učenci so si vse sami spekli tako, kot so se tega naučili v Kočevju. In potem smo se zopet veliko igrali in peli ter plesali. Pred odhodom v dolino smo še pospravili in se zahvalili lovcu. Počasi smo se odpravili nazaj proti železniški postaji v Loki.

Na koncu smo se prijateljem zahvalili za prijetno druženje in sklenili, da se moramo ponovno srečati. Polni najrazličnejših vtisov smo se z vlakom vrnili v Sevnico, kjer so nas na železniški postaji pričakali starši.

Preživeli smo prav poseben, drugačen in zelo razburljiv dan, poln igre in druženja z našimi prijatelji iz Loke. Bilo je res čudovito.

Učenci PB in učiteljice Tadeja, Karmen in Alenka

Loading

Accessibility