ANIMIRANI FILM: DEČEK IN SVET – 9. 2. 2015

Objavljeno: 9.03.2015 | Avtor: mlampret

V ponedeljek, 9. 2. 2015, smo se vsi trije četrti razredi odpravili v krško. V kulturnem domu Krško smo si ogledali animirani film Deček in svet.

Glavni junak filma je deček iz zelo revne družine. Na začetku filma deček blodi po svojem izmišljenem svetu. Ko pa oče odide v mesto s trebuhom za kruhom, ga želi deček najti. Po zelo razburljivi zgodbi se zgodi še en zaplet, saj se ljudje, ki imajo radi naravo odločijo upreti onesnaževanju narave in se spopadati z orjaškimi pticami.  Na koncu se rodi še lepša pisana ptica.

Animirani film mi je bil zelo všeč, ker govorijo v portugalščini, čeprav je nisem nič razumela. Po ogledu filma smo pomalicali. V posebni dvorani – sobi smo se pogovorili  o filmu, vsebini in učenci smo povedali svoja mnenja, če nam je bil film všeč. Z avtobusom smo  se odpeljali nazaj v Sevnico. Dan je mi je bil zelo zanimiv.

Drugi dan smo imeli dve uri delavnice na temo animiranega filma. Učenci so v posameznih razredih izdelali različne izdelke po skupinah oz. dvojicah: kalejdoskop, svojo pustno masko in animirali športni dogodek. Fantje so si izmislili svojo zgodbo, dekleta pa svojo in jo predstavile preko posebnega računalniškega programa za animiranje.

Učenci 4. razreda

animirani film 4. a in b oddelka
animirani film 4. c in b oddelka
animirani film podružnične šole Studenec
Povezava do spletne strani Igrišče za gledališče – prispevki naše šole
Deček in svet – vtisi učencev o filmu in delavnici

Loading

Accessibility