SODELOVANJE GLEDALIŠKEGA KLUBA NA OBMOČNEM SREČANJU OTROŠKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN OBČINE SEVNICA

Objavljeno: 9.04.2015 | Avtor: mlampret

V torek, 31. 3. 2015, je v Krmelju potekalo srečanje gledaliških skupin osnovnih šol sevniške občine. Naša gledališka skupina se je pod mentorstvom Jelke Slukan predstavila z delom Ko gozd utihne. Predstave si je ogledal igralec Gorazd Žilavec, ki je predstavo ocenil kot odlično igro, igro, v kateri so igralci in gledalci »noter padli«.

Za uspešno predstavo smo učenci 7. razreda samo v marcu trenirali preko 30 ur. Pomagali so nam tudi pravi umetniki, sodelujemo namreč v projektu Igrišče za gledališče.

Na začetku priprav smo učenci 7. b in 7. c razreda ter 6. b prebrali besedilo. Določili smo vloge. Ko smo izbrali vloge, smo se lotili igranja. Več ur smo samo brali in vadili tekst ter način igranja, a po tem, ko smo bili malo bolj zanesljivi, smo prvič poskusili z igranjem. Ni nam šlo preveč dobro. Ko je bila učiteljica bolj zadovoljna z nami, smo prvič poskusili na šolskem odru. Bili smo zelo veseli, saj je bila to za nas nova izkušnja. Na odru smo večkrat vadili s gospo Natašo, ki je plesalka in z režiserjem Andrejem. Onadva sta nam zelopomagala in nas veliko naučila. Sami smo si naredili tudi pripomočke. Tim je prinesel laserje in dim, Žiga, Alja in jaz smo naredili jabolka, tehnično ekipo pa so sestavljali Domen, Žiga in Maja. Naš štor je naredil učitelj na šoli, kostum smo si priskrbeli sami, vse to pa je nadzorovala naša mentorica gospa Jelka Slukan. Vaje so po navadi potekale tako, da smo se vsi dobili in šli skozi določene dele in pozneje skozi celo igro. Ko je prišel čas, smo imeli svoji prvi dve predstavi. Prva je bila za naše vrstnike in učence šestega razreda, druga pa za učence četrtega in petega razreda. Imeli smo manjšo tremo, a smo vedeli, da nam bo uspelo, saj smo vložili veliko truda.

Po predstavah smo bili veseli, da sta nam uspeli, tako kot smo načrtovali. A pred nami je bil že nov izziv, saj smo nastopali na občinskem srečanju gledaliških skupin. Pred nastopom smo imeli veliko tremo, saj je težje nastopati, če veš, da te ocenjuje strog ocenjevalec. Pred in med predstavo smo imeli nekaj težav z rekviziti, a se je vse uspešno rešilo in tudi to predstavo smo dobro izpeljali. Sedaj samo še čakamo na rezultate in se hkrati veselimo novih predstav.

Neja Vidmar, 7. b

 

 

 

Loading

Accessibility