8 KROGOV ODLIČNOSTI – NATEČAJ

Objavljeno: 4.11.2020 | Avtor: Rebeka Dolinšek

Dragi učenci in učenke!

Mesec oktober je za nami in prav tako prvi krog natečaja. V preteklem mesecu ste razmišljali ter ustvarjali na temo kroga odličnosti – fleksibilnost. Ker so se razmere zaradi COVID virusa ponovno zaostrile ter nas zadržale doma, ne moremo poslušati šolskega radia in razglasiti nagrajenca prvega kroga natečaja. Zmagovalki meseca oktobra sta učenki 5.a Nija Govekar in Teja Jesih. Napisali sta pesem, ki gre takole:

Kadar te v življenju dež zalije,

ne obupaj!

Pojdi naprej,

da spet sonce posije.

To je fleksibilnost.

 

Čas je, da vstaneš!

Naredi korak naprej

in znova v svet poglej!

 

Življenje ni vaja,

življenje je igra.

Naj te ne bo strah,

da te piči igla.

 

Ni važno, kolikokrat padeš,

važno je, da se vsakič pobereš.

 

Pomembni so nasmehi,

saj polepšajo življenje ti.

 

To ni konec,

to ni vse,

življenje se šele začelo je.

 

Pohvala pa tudi vsem ostalim, ki ste sodelovali na prvem natečaju. V skrinjici je bilo kar lepo število oddanih izdelkov in odločitev je bila zelo težka. Zato si je poleg zmagovalne pesmi mesto v časopisu prislužilo še nekaj prispevkov.

Vstopamo v mesec november in ponovno smo v situaciji, ko mora vsak posameznik ravnati odgovorno do sebe ter do vseh najbližjih zaradi ohranjanja zdravja. Zato poskrbi zase, pojdi na svež zrak, gibaj se, jej zdravo, okrepi imunski sistem ter ostani zdrav. Prevzemi odgovornost za vse, kar narediš, kar rečeš – izberi tisto pravo.

Kljub situaciji nadaljujemo z natečajem in v mesecu novembru je na vrsti odgovornost. Razmisli pri sebi, kdaj in kako boš v teh časih ravnal/a odgovorno. Imej v mislih šolo, dom, okolje, svoje zdravje. Svoje odgovorno dejanje lahko predstaviš v zgodbi, pesmi, lahko pa tudi narišeš risbo.

Ker izdelkov ne moreš vreči v nabiralnik pred zbornico, ga lahko fotografiraš ali napišeš na računalnik in ga pošlješ na naslov rebeka.dolinsek@ossevnica.si. Ne pozabi pripisati svoje ime in priimek ter razred.

Do naslednjič pa srečno, zdravo in odgovorno.

 

Loading

Accessibility