IP_SPH

Dragi učenci-ke,

predvsem vam želim, da bi bili zdravi, pomagajte staršem pri opravilih v kuhinji, posredovala vam bom tudi različna gradiva in recepte, ki jih lahko preizkusite ter mi nato posredujete mnenje. V primeru težav oziroma pri svetovanju, se lahko v času od 8.00 do 13.00 obrnete na e-naslov- kristina.prijatelj@ossevnica.si

16.3.2020 – preberite brošuro:              Legenda:  minimalni standardi*, kdor želi več***

prehrana-mladostnika IVZ

23.3.2020 – pripravi vsaj eno jed iz UL in reši 1.nalogo:

beljakovinske jedi 1

Veliko uspeha pri delu in dober tek! Ostanite zdravi.

30.3.2020 – IZPOLNI MISELNI VZOREC – MAŠČOBE (pomoč učbenika)

  • preglej brošuro EKOLOŠKI IZDELKI – NARAVNO KUHANJE
  • če imaš možnost in voljo pripravi poljubno jed po receptu iz te brošure,
  • če želiš, mi lahko pošlješ fotografijo prek kanala eAsistenta ali prek spletne učilnice eAsistenta

Veliko uspeha pri delu in dober tek! Ostanite zdravi.

6.4.2020 – pripravite vsaj eno jed iz UL jedi z maščobami , reši 1.nalogo

  • če želiš, mi lahko pošlješ fotografijo prek kanala eAsistenta ali prek spletne učilnice eAsistenta
  • preglej in poskušaj rešiti kviz TKordis_Prehrana_kviz_zdrave šole

Veliko uspeha pri delu in dober tek! Ostanite zdravi.

20.4.2020 – VITAMINI IN MINERALNE SNOVI (zapiši v zvezek ali naredi miselni vzorec) 

VITAMINI (delo s tekstom: učb. str. 17, 18)*

 1. Ugotovi pomen vitaminov in v kolikšnih količinah jih naše telo potrebuje.*

2. Nariši tabelo in za posamezne vitamine (A, B, C, D) napiši pomen, izvor (živila), topnost in posledice pomanjkanja.***

3. Ugotovi, na kaj so vitamini občutljivi in navedi nekaj primerov priprave jedi, da ohranomo čimveč vitaminov.*

MINERALNE SNOVI ( kalcij, fosfor, jod, železo, magnezij…)*             

 – delo s tekstom – učbenik*

– nariši tabelo (pomen, izvor, posledice pomanjkanja…)***         

________________________________________________________________________________   

 4.5.2020 – pripravite vsaj eno jed iz UL: JEDI S SADJEM, zelenjavo , reši 1.* in 3 .nalogo***

  • če želiš, mi lahko pošlješ fotografijo jedi ali recepta prek kanala eAsistenta ali prek spletne učilnice eAsistenta,
  • naslednji teden  boš dobil-a projektno nalogo za ocenjevanje, zato ponovi pojme jedilni list in  meni ( osnova v učbeniku za gospodinjstvo 6. r. ali na spletu.

Veliko uspeha pri delu in dober tek!

______________________________________________________________________________________

18.5.2020 – Projektno delo ( izdelava jedilnega lista ali menija za svečano priložnost) ocenjevanje:

  1. Natančno preberi navodilo za izdelavo jedilnega lista IP-SPH -projektno delo -jedilni list.
  2. Natančno preberi navodilo za izdelavo svečanega menija IP SPH – projektno delo – meni.
  3. Sam se odloči, kaj boš pri projektu izdelal.
  4. Fotografije izdelka mi lahko pošlješ prek kanala eAsistenta ali prek spletne učilnice eAsistenta ( vprašanja s priponko ali kot zapiski).
  5. V primeru težav oziroma za svetovanje, se lahko v času od 8.00 do 13.00 obrnete na e-naslov- kristina.prijatelj@ossevnica.si

 

Veliko ustvarjalne energije za delo vam želim!

_________________________________________________________________________________________